Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Hatay İskenderun’da patlama – Vali Doğan: “Bir terörist kaçarken kendini patlattı, can kaybı yok”

Hatay’ın İskenderun ilçesinde patlama meydana geldi. Hatay Valisi Rahmi Doğan, olaya ilişkin yaptığı açıklamada “Bir terörist kaçarken imha edildi ve kendini o esnada patlattı. İkinci terörist güvenlik birimlerimizin takibi sonucu etkisiz hale getirildi” dedi.

Hatay’ın İskenderun ilçesindeki Fener Caddesi’nde bir patlama meydana geldi. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

“Can kaybı yok”

Hatay Valisi Rahmi Doğan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada olaya ilişkin şunları söyledi:

“Bir terörist kaçarken imha edildi ve kendini o esnada patlattı. İkinci terörist güvenlik birimlerimizin takibi sonucu etkisiz hale getirildi. Amanoslar’da terör örgütü PKK imha edilmiştir. Güvenlik birimlerimizi tebrik ediyorum, can kaybı olmadan operasyonu sevk ve idare ettiler. Birkaç hafif yaralımız var, bunların herhangi bir hayati tehlikesi bulunmuyor.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlamaya ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunlar kaydetti: “Aferin kahramanlarımıza, ikisi de elde, hikayesini anlatacağız.”

Vali Doğan, olayın ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada şunları paylaşmıştı:

“Güvenlik birimlerimizin Payas kontrol noktasında şüphelendiği iki teröristten biri takip sonucunda İskenderun’da etkisiz hale getirilmiş ve bu esnada bir patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır. Operasyon devam etmektedir. Kamuoyu bilgilendirilecektir.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.