Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca İstanbul’da: “28 ilçede vaka sayısı son bir ayda yüzde 50 arttı”

İllerde koronavirüs salgının durumuna ilişkin değerlendirme toplantıları yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın bugünkü (26 Ekim) durağı İstanbul’du. İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İl Sağlık Müdürü, İstanbul’un ilçe belediye başkanları ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Can Akın Çağlar’ın katıldığı toplantı üç saat sürdü. 

“İstanbul’un 28 ilçesinde vaka sayısı son bir ayda yüzde 50 arttı”

Salgının İstanbul’daki seyrine dair açıklama yapan Koca, “Geçen hafta içinde son bir ayın ortalamasına göre 28 ilçede artış yüzde 50’nin üzerindedir. İstanbul’da vaka sayıları Türkiye genelindeki vaka sayılarının yüzde 40’ına ulaşmıştır. Bu tablo ülke ortalamasından en az iki kat endişe vericidir” dedi.

Toplu taşımada yeni düzenleme yapılacak

Toplu taşımayla ilgili yeni düzenlemelerin gündemlerinde olduğunu belirten Bakan Koca, “Nüfusun büyük kısmını oluşturan, riski sabah akşam göğüsleyen işçi, memur, çalışan kesimin işe aynı saatte gidip aynı saatte dönmesinin mümkün mertebe önlenmesini amaçlıyoruz. İstanbul’da otobüs, metrobüs ve tramvay seferlerine ek seferler konulması, saat düzenlemesi yapılması gündeme getirilmiştir” diye konuştu. Koca ayrıca, ofise gitmeden yapılabilecek işlerin evden yapılması kolaylığının da sunulması gerektiğini söyledi.

“Evde zaman geçirin, zorunlu olmadıkça başka ailelerle bir araya gelmeyin”

Salgına dair tüm ekiplerin çabaladığını vurgulayan Koca vatandaşlara, “Sadece görevlilerin çabasıyla salgını yenemeyiz. Koronavirüs tedbirlerine uyulması gerekiyor. Desteğinize daha önce olmadığı kadar ihtiyacımız var. Dışarı çıkma mecburiyeti olmayanlar, lütfen evde zaman geçirsin” çağrısı yaptı.

Vaka sayılarındaki artıştan daha güçlü bir uyarı düşünemediklerini belirten Bakan Koca, “Memleketten dönenler mutat buluşmalardan kaçınsın. Zorunlu olmadıkça akrabalarla, başka ailelerle bir araya gelmeyin” uyarısında bulundu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.