Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pakistan’da camiye saldırı: Dördü çocuk en az yedi ölü, 110’dan fazla yaralı

Pakistan’ın kuzeyindeki Peşaver kentinde aynı zamanda dini öğretim merkezi olarak kullanılan bir cami, bugün bombalı saldırının hedefi oldu. Yetkililerin açıklamalarına göre patlamada, aralarında çocukların da bulunduğu en az yedi kişi hayatını kaybetti, 110’dan fazla kişi yaralandı.  

Pakistan’ın kuzeyindeki Peşaver kentinde bulunan cami, aynı zamanda bir tür İslami eğitim merkezi olarak kullanılıyordu. Patlamanın gerçekleştiği sırada yaşları 20 ile 30 arasında değişen öğrenciler de camide bulunuyordu. Afganistan sınırındaki Peşaver, uzun zamandır radikal İslamcı şiddetin hedefinde olan bir bölge. Bölgedeki saldırıların sayısı geçmiş yıllarda önemli ölçüde azalsa da bu yıl Peşaver ve çevresindeki kentlerde Pakistan güvenlik güçlerine yönelik saldırılar arttı. Saldırıların bir kısmı, radikal İslamcı Taliban örgütünün Pakistan kolu tarafından üstlenildi. Yetkililer, bugün düzenlenen bombalı saldırıda da Taliban’ın rol oynadığından şüpheleniyor. 

Kentteki Lady Reading Hastanesi’nin yöneticisi Tariq Burki, patlamada hayatını kaybedenlerden dördünün çocuk olduğunu söyledi. Peşaver sakinlerinden Abdul Rahim, 27 yaşındaki kuzeninin de camideki öğrenciler arasında olduğunu ve kendisine patlama sırasında derste olduklarını söylediğini aktardı

Mohammed Kashif Nadeem (26), patlama sırasında camide bulunduğunu, bombanın öğretmenini ve ön sıralarda oturan birçok öğrenciyi ciddi bir şekilde yaraladığını söyledi. Derse geç kalan Nadeem, arka sıralarda oturduğu için patlamadan ciddi bir yara almadan kurtulduğunu anlattı: “Kuran dersi alıyorduk. O kadar büyük bir gürültüyle sarsıldık ki kulak zarım patlayacak zannettim. Patlamanın ardından, ön sıralarda oturan ve patlamanın etkisiyle yaralanan öğrencilerin çığlığını duydum.” 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.