Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

AKP ve İYİ Parti grup toplantılarını yaptı – Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’ye operasyon mesajı verdi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partilerinin grup toplantılarında konuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasına, hayatını kaybeden AKP İstanbul Milletvekili Markar Esayan’ı anarak başladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinde yaşanan gelişmeler için “Bize içeriden ve dışarıdan, nereden saldırırsanız saldırın, elinizden geleni ardınıza koymayın” dedi.  

Grup toplantılarında öne çıkanlar şöyle:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, grup toplantısında Suriye’ye operasyon mesajı verdi

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hatay’da yapılan saldırı girişimini hatırlatarak, Suriye’ye operasyon sinyali verdi. Erdoğan şöyle konuştu: “Kahraman güvenlik güçlerimizin alınlarından öpüyorum. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı, Barış Pınarı, Bahar Kalkanı ile İdlib’deki ısrarlı duruşumuzun somut güvenliğe dayandığını kimse inkâr edemez. Suriye sınırımız boyunca ülkemize yönelik tehditlerin artarak sürdüğünü görüyoruz. Buralardaki tüm teröristler hattın dışına çıkarılmazsa, harekete geçmek için meşru sebebe sahip olduğumuzu tekrarlıyorum.”

“Peygamberimize yapılan saldırılara karşı durmak, bizim şeref meselemizdir”

Fransız Charlie Hebdo dergisine tepki gösteren Erdoğan, “Karikatürümü çizmişler, bakmadım bile. Ben kimim ki? Benim peygamberime hakaret etmişler, bunun yanında benim lafım mı olur? Peygamberimize yapılan saldırılara karşı durmak, bizim şeref meselemizdir” dedi.

“Azeriler kendilerini koruyor”

Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanan çatışmalara da değinen Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yaptığı telefon görüşmesine dair bilgi verdi. Erdoğan şunları söyledi: “En son Sayın Putin ile görüştük. Artık bu işe gelin bir son verelim. İstersen bu işi birlikte çözeriz. Siz Paşinyan’la bu görüşmeleri yapın, ben İlham kardeşimle yapayım. Bu işi tatlı bir yere bağlayalım. Heyetler görüşsün. Ama bir şeye karar verelim, bu işi çözecek miyiz, çözmeyecek miyiz? Biz samimiyiz. Bu adımı atalım. Güzel bir görüşme oldu. Temennim odur ki bunu neticelendiririz. Ermeniler saldırdı, Azeriler kendilerini koruyor. Süreç devam ediyor.”

“Sen de o yürek varsa benimle konuşursun”

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin grup toplantısında kullandığı “Emine Hanım’ın  50 bin euroluk bir çantası var, onu da sarayın bahçesinde yaksın” sözlerine tepki gösteren Erdoğan, “Dün, Bay Kemal eşimle ilgili bazı laflar etti. Sende zerre kadar yürek varsa benimle ilgili konuş, eşimle ilgili konuşma. Sana siyasetçi demek için sokaktan binlerce şahit getirmek lazım. Sende o yürek varsa benle konuşursun” diye konuştu.

Meral Akşener: “Türkiye’nin çıkış yolu iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemdir”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup toplantısına cumhuriyetin 97. yıldönümünü kutlayarak başladı. Akşener, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini eleştirdi: “Milletimiz için de ülkemiz için de çıkış yolu bellidir, o da iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemdir. Bu sistemle saray bürokrasisi ortadan kalkar. Hukuk gerçeğini görürsünüz. Adalet gerçeğini görürsünüz. Yetki de sorumluluk da paylaşılır; ülke, ortak akılla ve liyakatli kadrolarla yönetilir.”

“Senin keyif çayı içesin geliyor mu Sayın Erdoğan?”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Malatya’da “Evimize ekmek götüremiyoruz” diyen bir esnafa, bez bir torbada çay uzatarak “Bana bu biraz abartılı geldi. Keyif çayı bak, bu çayı iç” demesi kamuoyunda tartışma yaratmıştı. Bu olaya da değinen Akşener, Erdoğan’ı eleştirip sözlerini şöyle sürdürdü: “Vatandaşına yabancılaşmış bir iktidarın ve onun başındaki insanın geldiği son durum. Gerçekten ibretlik. Yazıklar olsun! Dolar 8 lirayı geçmiş, euro 10 liraya yürüyor. Bu tabloya bakınca, senin keyif çayı içesin geliyor mu Sayın Erdoğan? Gençlerin yaklaşık üçte biri işsiz, üçte ikisi memleketten umudu kesmiş. Onların yüzüne bakınca, senin keyif çayı içesin geliyor mu Sayın Erdoğan? Açlık sınırı asgari ücreti geçmiş. Yoklukla boğuşan vatandaşına bakınca, senin keyif çayı içesin geliyor mu Sayın Erdoğan? Benim gelmiyor. Bu cefakâr milletin de gelmiyor Sayın Erdoğan.”

“Macron’u ve temsil ettiği bu barbar zihniyeti kınıyorum”

Akşener, Türkiye ve Fransa arasında yaşanan gerilime de değindi. İYİ Parti lideri, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’u kınarken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da eleştirdi. Akşener, “İktidarını kurtarmak için, Peygamberimize hakaret etmeyi, Müslümanlara hakaret etmeyi mübah gören Emmanuel Macron’u ve onun temsil ettiği bu barbar zihniyeti kınıyorum. Ne var ki, bizim kınamak ve kınanmaktan öte dertlerimiz var. Dünya da yansa, vatandaşımızın derdini öncelemek zorundayız. Kınamakla kalmayıp, ülkemizi güçlü, vatandaşımızı müreffeh kılmalıyız. Güçlü olan, ağız dalaşına girmez. Güçlü olan, ‘Ey Fransa’, ‘Ey Amerika’, ‘Ey İsrail’ deyip, perde arkasında al gülüm ver gülüm yapmaz. Güçlü olan, vatandaşını boykota çağırıp, kendi işini milletine yıkmaz. Yabancı ülkelerin ergen tavırlı liderlerine, hak ettikleri cevabı, aynı ergen tavırla değil, devlet adamlığıyla ver. Bulunduğun makama yakışan da ülkenin menfaatine olan da budur.”

Akşener, grup toplantısını “Bize içeriden ve dışarıdan, nereden saldırırsanız saldırın, elinizden geleni ardınıza koymayın. Biz millet yolundan dönmeyeceğiz” sözleriyle bitirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.