Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Şampiyonlar Ligi’nde ikinci hafta maçları başladı: Bayern doludizgin, Real Madrid’e El Clasico galibiyeti yaramadı

Şampiyonlar Ligi’nde dün akşam (27 Ekim) A, B, C ve D grubunda ikinci hafta maçları oynandı. Real Madrid, Almanya temsilcisi Borussia Mönchengladbach’la son dakikalarda bulduğu golle ile 2-2 berabere kalırken son şampiyon Bayern Münih, Rusya temsilcisi Lokomotiv Moskova‘yı yenerek yoluna üç puanla devam etti. H grubunda yer alan Başakşehir, bu akşam (28 Ekim) evinde son finalist Paris Saint-Germain’i (PSG) ağırlayacak. Mücadele Türkiye saati ile (TSİ) 20.55’te başlayacak. 

A Grubu 

A grubunda son şampiyon Bayern Münih, Lokomotiv Moskova deplasmanında üç puan mücadelesi verdi. İlk yarıyı 1-0 önde kapatan Bayern, ikinci yarının 70’inci dakikasında skor beraberliğe gelse de 79’uncu dakikada Joshua Kimmich’le tekrar öne geçti. Mücadelenin geri kalan dakikalarında gol olmayınca Bayern, ikide iki yaparak liderliğini sürdürdü.  

Grubun bir diğer maçında, Atletico Madrid, Portekizli genç futbolcusu Joao Felix’in iki gol attığı mücadelede Avusturya temsilcisi RB Salzburg’u 3-2 yenerek üç puanla ikinci sırada yer aldı. 

B Grubu 

B grubunda Ukrayna temsilcisi Shakhtar Donetsk, Kiev’de İtalya temsilcisi Inter’i ağırladı. 0-0 biten maçtan iki takım da birer puanla ayrıldı. 

Grubun diğer maçında Real Madrid, Almanya temsilcisi Borussia Mönchengladbach’a konuk oldu. Ev sahibi takım, 23 yaşındaki Marcus Thuram’la 2-0 öne geçse de İspanya temsilcisi 87’nci ve 90+3’üncü dakikalarda bulduğu goller ile bir puan aldı. 

C Grubu 

İngiltere temsilcisi Manchester City, Fransa’nın Marsilya takımına konuk oldu. City, Ferran Torres, İlkay Gündoğan ve Raheem Sterling’in golleri ile üç puanı, üç golle aldı. 

Porto, C grubunda Yunanistan temsilcisi Olympiakos’u evinde ağırladı. Portekiz temsilcisi, Fabio Ferreira ve Sergio Oliveira’nın golleri ile ilk üç puanını kazandı.

D Grubu 

D grubunda gecenin sonucu en çok merak edilen mücadelelerinden birinde, İtalya temsilcisi Atalanta ile Hollanda temsilcisi Ajax karşı karşıya geldi. İlk yarıyı 2-0 geride kapatan Atalanta, Duvan Zapata’nın golleriyle skoru 2-2’ye getirdi. Ajax, iki maçta topladığı bir puanla D grubunda üçüncü sırada kaldı. 

Grubun diğer maçında Liverpool, evinde Danimarka temsilcisi Midtjylland ile karşılaştı. İngiliz temsilcisinin 30’uncu dakikada sakatlanan Brezilyalısı Fabinho yerini 19 yaşındaki genç futbolcu Rhys Williams’a bıraktı. Mücadeleyi 2-0 kazanan Liverpool, D grubunda liderlik koltuğuna oturdu. 

Şampiyonlar Ligi’nde ikinci hafta bu akşam (28 Ekim) oynanacak E, F, G ve H grubu maçları ile tamamlanacak. Başakşehir PSG’yi ağırlarken Juventus, Barcelona’yı konuk edecek. Juventus’tan Cristiano Ronaldo, koronavirüse yakalandığı için bu mücadelede forma giyemeyecek.

Bu akşam oynanacak maçların programı şöyle: 

Krasnodar-Chelsea TSİ 20.55

Başakşehir-PSG TSİ 20.55 

Ferençvaroş-Dinamo Kiev TSİ 23.00 

Juventus-Barcelona TSİ 23.00 

Club Brugge-Lazio TSİ 23.00

Manchester United- Leipzig TSİ 23.00 

Borussia Dortmund-Zenit TSİ 23.00 

Sevilla-Rennes TSİ 23.00

Derleyen: Ali Macit

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.