Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski ABD İç Güvenlik Bakanlığı çalışanı Miles Taylor, Trump aleyhinde yazılar yazan “anonim” kişinin kendisi olduğunu açıkladı

New York Times gazetesinde ve ardından yazdığı kitapta Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ı eleştirerek Vaşington’da gündem yaratan eski İç Güvenlik Bakanlığı çalışanı Miles Taylor, geçen yıl Trump idaresindeki görevinden istifa etmiş, bu yıl da Demokratlar’ın başkan adayı Joe Biden’ı desteklemişti.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı’nda geçen yıla kadar genel müdür olarak görev yapan Miles Taylor, 2018 yılında New York Times gazetesinde “Trump yönetiminde üst düzey bir yetkili” imzasıyla yayımlanıp ses getiren, Trump’ı “patavatsız, küçük hesaplar yapan ve başarısız” olarak tanımlayan yazının kendisine ait olduğunu açıkladı. Taylor 2019’da çıkan ve “anonim” imzayla yayımlanan “A Warning” (Bir Uyarı) kitabının yazarının da kendisi olduğunu duyurdu.

Miles Taylor (solda) o dönemki İç Güvenlik Bakanı Kirstjen Nielsen (sağda) ile birlikte

“Bir Uyarı” kitabında Trump için “disiplinsiz” ve “ahlaksız” diye yazan Taylor, Trump’ın ABD demokrasisi için bir tehdit olduğunu söylemişti.

Taylor 2019’un Haziran ayında İç Güvenlik Bakanlığı’ndaki işinden ayrılmış ve Trump hakkındaki eleştirilerini dile getirmeye başlamıştı. Ancak Taylor o dönem, anonim yazıların kendisine ait olduğunu reddetmişti.

Birlikte çalışmış olsalar da Trump, kendisine ağır suçlamalarda bulunan Taylor’ı tanımadığını iddia etmişti. Trump, kendisini eleştiren anonim yazıları kimin yazdığının araştırılmasını istemiş, bunun bir “ulusal güvenlik sorunu” olduğunu dile getirmişti. ABD Başkanı aynı zamanda, kitaptaki iddiaları yalanlamış ve yazılanlar için “vatana ihanet” demişti.

“İsmimi vermeyerek Trump’ı konuyu değiştirip benimle dikkat dağıtma imkânından mahrum bıraktım”

Taylor “Anonymous” (anonim) imzasıyla yazdığı yazıların kendisine ait olduğunu belirttiği açıklamada, “Oy verenleri Trump idaresinin dışarıdan göründüğü kadar kötü olmadığı -göründüğünden daha kötü olduğu konusunda uyarmak istedim” dedi.

Taylor, kitabı anonim olarak kaleme alma nedenini şöyle anlattı: “Kitabı anonim olarak yayımlamak istedim çünkü tartışma benim hakkımda değil. İsmimi vermeyerek Trump’ı konuyu değiştirip benimle dikkat dağıtma imkânından mahrum bıraktım. Kimseye saldıramadığı durumda ne yapacaktı?”

Derleyen: Fazıl Alp Akiş

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.