Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Vietnam’da tayfun sebebiyle 16 kişi hayatını kaybetti, onlarca insan kayıp

Vietnam’da Moldave Tayfunu nedeniyle perşembe günü (29 Ekim) 16 kişi hayatını kaybetti, onlarca insan kayboldu. Molave Tayfunu, ülkeye bu ay vuran dördüncü kasırga oldu.

Molave Tayfunu, çarşamba günü (28 Ekim) Vietnam’a ulaştı. Köyleri ve kentleri kasıp kavuran tayfun, çarşamba günü en az iki kişinin ölümüne sebep oldu. İki farklı bölgede toprak kaymasına sebep olan tayfunun ardından 53 kişi kayboldu. Arama kurtarma çalışmaları sonucu 53 kişiden 16’sının cansız bedeni, toprağın altından çıkarıldı. 

Çamurun ve devrilen ağaçların arasında çalışan arama kurtarma ekiplerine askerler de katıldı. Tayfunda kaybolan 26 balıkçı ise helikopter ve gemilerle aranıyor.

Molave Tayfunu, ülkeye bu ay vuran dördüncü kasırga oldu. 310 binin üzerinde ev tahrip oldu. Okullar ve plajlar, saatte 145 kilometre hızla gelen tayfun sebebiyle kapatıldı. Kıyı bölgelerden 375 bin kişi tahliye edildi.

Vietnam, haziran ve kasım ayları arasındaki yağmurlu dönemde doğal afet görmeye alışkın ve hazırlıklı bir bölge. Ancak son yıllarda ülkeye vuran kasırgalar daha büyük felaketlere yol açmaya başladı.

Derleyen: Cemre Su Arvas

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.