Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Mesut Yılmaz’ın vefatıyla bir devrin perdesi kapanıyor

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, bugün (30 Ekim) hayatını kaybeden eski başbakanlardan Mesut Yılmaz‘ın Türkiye siyasetine etkisini ve bıraktığı siyasi mirası ele aldı. Yetkin, Yılmaz’ın vefatıyla Türkiye’de artık bir devrin perdesinin kapandığını dile getirdi.

“Mesut Yılmaz’ın siyasette farklı duruşu, kararlarını kendisine yöneltilen eleştiri ve taleplerin hepsini ciddiye almamasından ve fazla etkilenmemesinden kaynaklanıyordu. Bu nedenle, örneğin Fethullah Gülen’in devlet kademelerindeki yükselişi 12 Eylül sonrasında Özal ile başlamışken Mesut Yılmaz başta Emniyet olmak üzere Cemaat üyelerinin devlet kurumlarındaki yükselişini engellemeye çalıştı. Bu nedenle bu konuda eleştiri almamış nadir siyasetçilerden oldu.

Seçmen tabanı rahatsız olur diye hayat tarzını gizlemeye kalkmadı. Başbakanlık konutunda değil, kendi kiraladığı evde oturdu örneğin.
Yenildiğinde çekilmesini bildi. Kalsaydı siyasete olumlu katkıda bulunabilirdi ama 12 Eylül’ün siyasette meydana getirdiği boşluğu doldurarak yükselen Özal ve ANAP’ın artık miadını doldurduğunu, bilinen şekliyle merkez-sağın miadını doldurduğunu belki de ilk anlayan o oldu. AK Partiye verilen milyonlarca oyun herhalde tamamı İslamcı, muhafazakâr seçmenden gelmiyordu; DYP ve ANAP tabanında kayıkçı kavgasından usanmışlıktı da oraya akan. Yeni bir soluk arıyorlardı, o arayış bazen durulur, ama hiç bitmez”
diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.