Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: İzmir’de deprem, Fransa ve Yunanistan’la gerilimi düşürdü

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, 30 Ekim günü İzmir’in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6,9 büyüklüğündeki depremin ardından Fransa ve Yunanistan’dan gelen sıcak mesajların, ülkelerin arasında son haftalarda süren gerilimi düşürebileceğine dikkat çekti.

“Deprem sonrasında önce Fransa ve Yunanistan’dan, ardından İsrail’den gelen iyi niyet mesajları, Azerbaycan’dan İngiltere’ye Japonya’ya dek gelen mesajlardan farklı bir özellik taşıyor. Bu mesajlar Doğu Akdeniz’deki gerilimin düşmesi ve diplomasinin öne çıkmasına imkân tanıyabilir. […] İzmir’deki deprem ardından verilen iyi niyet mesajlarının Doğu Akdeniz sorunlarının diyalogla çözümüne yol açıp açmayacağını söylemek için henüz erken ama umalım öyle olsun” diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.