Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Prof. Dr. Ali Çarkoğlu yazdı: N’olacak bu Amerika’nın hali?

Koç Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Çarkoğlu, YetkinReportta yayımladığı yazısında, 3 Kasım’da yeni başkanını seçmeye hazırlanan Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) son gelişmeleri ele aldı.

“Seçim sürecinin adil ve düzenli bir şekilde işleyebilmesini sağlayacak kurumsallaşmanın olmaması belki de ABD’nin en büyük zaafı. Bugüne dek bu zaafın önemli bir yol kazasına uğramamış olması Amerikan seçmeninin kutuplaşma eğilimi göstermeyen tercihleriydi. Ne zaman ki bu tercihler değişip kutuplaşmaya destek verir olmuştur seçim sisteminin düzenli yönetimi ve seçim sürecinin adaletli ve doğru sayım yapar şekilde işlemesi büyük önem kazanmıştır. Bu kaotik risklerin önüne geçebilecek bir seçim yönetimi olmayan Amerika başkanlık seçimi tüm dünya için bir risk haline gelmiştir” diyen Prof. Dr. Ali Çarkoğlu‘nun yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.