Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ressam Ahmet Güneştekin, kendi adını taşıyacak çağdaş sanatlar müzesinin görüşmeleri için memleketi Batman’ı ziyaret etti

Dünyaca ünlü ressam Ahmet Güneştekin, projesi tamamlanan ve kendi adını taşıyacak olan çağdaş sanatlar müzesinin görüşmeleri için bugün (3 Kasım) Batman’a geldi.

Ressam Ahmet Güneştekin, ünlü mimar Emre Arolat ve sanat direktörü Murat Pilevneli ile birlikte geldiği memleketi Batman’da, önce Hasankeyf’i ziyaret etti, ardından Batman Valisi Hulusi Şahin ile birlikte Kısmet Mahallesi’nde yaşayan ve resme olan ilgileriyle bilinen kadınlarla bir araya geldi. Güneştekin, mahallenin sokaklarını kadınlarla birlikte boyadı.

“Batman, sanatla anılmalı”

Adını taşıyacak çağdaş sanatlar müzesinin görüşmeleri için Batman’a gelen Ahmet Güneştekin, Batman’ın sanatla anılması gerektiğini belirterek “Dünyanın her yerinde sokak sanatçıları var. Bir dönem kadın intiharlarıyla gündeme gelen Batman’ın artık sanatla anılması çok önemli. Genç yetenekleri önemsiyoruz. Batman’ın sokaklarını güzelleştiren kardeşlerimize boya desteğinde bulunduk” dedi.

Güneştekin ve beraberindeki konukları karşılayan resim eğitmeni Yıldız Tüzer, çalışmalarına destek veren Güneştekin’e teşekkür etti.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.