Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Donald Trump, “zafer ilanı” için sonuçların kesinleşmesini beklemedi: “Bu seçimi kazandık”

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) başkanlık seçimlerinde oy sayım işlemi birçok eyalette halen sürüyor. ABD medyasında yer alan son projeksiyonlar, Demokrat aday Joe Biden’ı, hem genel oy toplamında hem de seçici kurul delege sayısı bakımından önde göstermesine rağmen, bazı kilit eyaletlerdeki sayımda önde görünen mevcut Başkan Donald Trump, seçim zaferini ilan etti bile.

Beyaz Saray’da bir açıklama yapan Trump, “Pensilvanya’da 690 bin, Michigan’da 170 bin oy fark atmış durumdayız. Bu seçimi kazandık” dedi

Aldıkları sonucu “harika” olarak nitelendiren Trump, seçimlere hile karıştığını da öne sürdü ve “Kazanamayacaklarını anladılar ve ‘Yargıya gidelim’ dediler. Oy sayımının durdurulması için Yüksek Mahkeme’ye gideceğiz” diye konuştu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.