Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı – ABD seçimleri: İlk sonuçlar Biden için hayal kırıklığı

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘taki yazısında, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) başkanlık seçimlerini yorumladı. İlk gelen sonuçların, Demokrat Parti‘nin adayı Joe Biden‘ı hayal kırıklığına uğrattığını söyleyen Yetkin, şöyle devam etti:

“Hayal kırıklığının birinci nedeni, Demokratlar’ın sandıkları arzu ettikleri kadar hareketlendiremediğinin anlaşılması. Biden cephesinde erken saatlerden itibaren görülen hayal kırıklığının bir nedeni de ümitli oldukları eyaletlerde aldıkları sonuçlar. Arizona’yı Cumhuriyetçiler’den aldılar ama Texas, Florida, Ohio gibi eyaletlerde, en azından erken sonuçlara göre umduklarını bulamıyorlar. Daha önce Demokratlar’a oy veren ama 2016’da Cumhuriyetçiler’e geçen Pennsylvania eyaletinde de Trump önde görünüyor. Ancak bu eyalette oy sayımının mektupla verilen oy sayımı gecikeceği için 6 Kasım’a dek uzayabileceği bildiriliyor. Bu da oy sayım işlerinde ihtilafların ortaya çıkacağı, seçimlerin karakolluk ve sonra da mahkemelik olacağının işaretini veriyor.”

Yetkin’in yazısının tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.