Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Twitter, koronavirüs ile 5G teknolojisi arasında bağlantı kuran komplo teorisyeni David Icke’nin hesabını askıya aldı

Twitter, komplo teorisyeni David Icke’nin Twitter hesabını süresiz askıya aldı. Twitter’dan yapılan açıklamada, Icke’nin hesabının koronavirüs konusunda yanlış bilgi yayarak sosyal medya platformunun kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle askıya alındığı duyuruldu.

68 yaşındaki eski futbolcu David Icke birçok sosyal medya platformunda koronavirüs hakkında dayanağı olmayan açıklamalar yapıyor. Icke’nin teorisi, koronavirüsün 5G mobil ağının piyasaya sürülmesiyle bağlantılı olduğu yönünde. 

Dr. Christian Jessen ve eski doktor Adam Kay, Icke’nin hesabının kaldırılması için sosyal medya platformlarına çağrıda bulunmuştu. Dijital Nefrete Karşı Koyma Merkezi (CCDH) de Jessen ve Kay ile aynı fikirde. CCDH, Icke’nin koronavirüs hakkındaki komplo teorilerinin 30 milyondan fazla izlendiğini açıkladı, Twitter ve Instagram’dan Icke’nin hesabını ve paylaşımlarını süresiz olarak kaldırmalarını talep etti. 

Icke’nin Instagram hesabında 212 bin takipçisi var ve bu hesap halen aktif. Icke, hafta sonu Instagram hesabından, İngiltere’nin Birmingham kentinde büyük bir kalabalığa “Özgürlüğü seçin” diye seslendiği bir videoyu paylaştı. 

YouTube ve Facebook da komplo teorisyeni Icke’nin hesaplarını geçen mayıs ayında sınırlandırmıştı. 

Derleyen: Sema Kahriman

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.