Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Uganda: 34 senedir ülkeyi yöneten Devlet Başkanı Museveni’ye karşı yarışacak iki muhalif lider tutuklandı

Uganda’nın popstarı Bobi Wine ve Demokratik Değişim Partisi Başkanı Patrick Amuriat, 1986 yılından bu yana ülkeyi yöneten Devlet Başkanı Yoweri Museveni’ye karşı adaylıklarını koymalarının ardından geçici olarak tutuklandı.

Wine, Şubat 2021’de yapılacak seçimler için başkent Kampala’da adaylık başvurusunu yaptıktan sonra, Amuriat ise partisinin genel merkezinin önünde arabasından zorla çıkarılarak tutuklandı. Demokratik Değişim Partisi olayı Twitter üzerinden duyurdu ve “Adayımız mühendis Patrick Amuriat arabasından zorla çıkartılarak tutuklandı” açıklamasında bulundu.

Museveni, anayasadaki yaş sınırlamalarını kaldırdıktan sonra 76 yaşına rağmen altıncı defa başkanlık için seçimlere katılıyor. Museveni, Şubat 2021 seçimlerinde dokuz adaya karşı yarışacak. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.