Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD siyasetinin yükselen genç yıldızları Ocasio-Cortez, Omar, Tlaib ve Pressley tekrar seçildi

ABD’de devam eden başkanlık seçimlerinde, “The Squad” (Ekip) olarak bilinen oluşumun dört kadın üyesi, Temsilciler Meclisi’ne yeniden girmeyi başardı. Başkan Donald Trump ile sık sık münakaşaya giren Demokrat Parti’nin “ilerici kanadından” Temsilciler Meclisi üyesi Alexandria Ocasio-Cortez New York, geçen sene Kongre’ye giren ilk Müslüman kadınlar olan Ilhan Omar ve Raşide Tlaib Minnesota ve Vaşington, Ayanna Pressley ise Massachusetts eyaletlerinden tekrar seçildi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) halk, başkanlık seçimlerinin yanı sıra Kongre üyelerini de seçiyor. 2018 yılında Temsilciler Meclisi’ne giren Demokrat Alexandria Ocasio-Cortez ve beraberindeki Ilhan Omar, Ayanna Pressley ve Raşide Tlaib seçimleri tekrar kazanarak bir dönem daha Temsilciler Meclisi’nde olmaya hak kazandı.

Ocasio-Cortez yeniden seçilmesinin ardından yaptığı açıklamada, “New York-14’e hizmet etmek ve Kongre’de işçi sınıfı aileleri için savaşmak hayatımın en büyük şerefi, ayrıcalığı ve sorumluluğu oldu. Bronx ve Queens’e, bize karşı harcanan milyonlara rağmen beni Meclis’e yeniden seçtikleri ve sizi bir kez daha temsil etmem için bana güvendikleri için teşekkür ederim” dedi

Minnesota’dan seçilen Ilhan Omar ise seçim sonuçlarıyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda The Squad’a atıf yaparak “Kardeşliğimiz dirençli” paylaşımında bulundu.

İlk kez 2018 yılında seçilen ve seçimden önce sık sık Trump’ın yabancı düşmanlığına maruz kalan Omar, Somali’deki iç savaştan kaçtıktan sonra ABD’ye gelmiş ve 2018’de Minnesota’yı Kongre’de temsil eden ilk siyah Müslüman kadın olmuştu. 

“Daha yeni başlıyoruz”

Massachusetts’ten seçilen Ayanna Pressley de Twitter’da yaptığı paylaşımda, “Birlikte insanlığımız için savaştık. Organize ve seferber olduk. Değerlerimizi yasallaştırdık. Kongre üyeniz ve çalışmadaki ortağınız olmaktan gurur duyuyorum. Gücümüze inanıyorum. Daha yeni başlıyoruz” dedi.

İki yıl önce Kongre’ye seçilen ilk iki Müslüman kadın Omar ve Tlaib, ilk kez 2018 yılında seçilerek Temsilciler Meclisi’nde eyaleti temsil eden ilk Afrika kökenli Amerikalı olan Pressley’i bir kez daha seçildiği için tebrik etti.

Demokratlar’ın sol kanadında yer alan Alexandria Ocasio-Cortez ve beraberindeki üç isme, parti içinde ve kamuoyunda siyasetin yükselen genç yıldızları gözüyle bakılıyor.

Seçimleri kazanan diğer ilerici Demokrat temsilciler arasında Vaşington’dan Pramila Jayapal, Wisconsin’den Mark Pocan, New York’tan Jamaal Bowman ve Missouri’den Cori Bush yer alıyor.

Derleyen: Meryem Zelal Direkçi

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.