Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de başkanlık seçimi: Biden ipi göğüslemeye daha yakın, Trump dört eyalette mahkemeye başvurdu

ABD’deki başkanlık yarışında oy sayımı devam ederken bazı kritik eyaletlerden alınan son sonuçlar Demokrat aday Joe Biden’ın kazanma ihtimalini yükseltti. Milyonlarca oy sayılmamışken zaferini ilan eden Cumhuriyetçi Başkan Donald Trump ise dört eyalette sonuçlara itiraz ederek devam eden oy sayımını drdurmak için yargıya başvurdu.

Biden’ın 2016’da Trump’ın kazandığı Michigan’da galip çıkmasıyla, başkanı belirleyecek Seçiciler Kurulu’ndaki delege sayısı 264’e yükseldi. Trump’ın delege sayısı ise 214. Yarışı kazanmak için 270 delege gerekiyor. Oy sayımının devam ettiği Nevada, Kuzey Carolina, Georgia ve Pensilvanya eyaletlerinden alınacak sonuçlar yeni başkanı belirleyecek.

Trump’ın 270 delegeye ulaşmak için bu dört eyaleti birden kazanması gerek. Biden ise 20 Seçiciler Kurulu delegesi bulunan Pennysylvania’yı alarak ya da Nevada ve diğer iki eyaletten birini de kazanarak seçimin galibi olabilir.   

Michigan, Wisconsin ve Arizona’daki seçimlerde “usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle” yasal işlem başlatan Trump’ın kampanya ekibi, Pensilvanya’da ise oy sayımı işleminin durdurulması talebiyle mahkemeye başvurdu. Trump dün yaptığı konuşmada, Cumhuriyetçiler’in oy kullanmalarının engellendiğini öne sürmüştü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.