Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İBB ile Fatih Belediyesi zabıtaları arasında tabela kavgası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) zabıta ekipleri ile AKP’li Fatih Belediyesi zabıtaları arasında Fatih’te bulunan bir İSPARK alanına tabela asmak için kavga çıktı. Kavga sırasında, İBB’nin asmak istediği tabelaya karşı çıkan bir Fatih Belediyesi çalışanı “Ben Ekrem İmamoğlu’nu tanımam” dedi. Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak seçildikten sonra farklı ilçe belediyelerinin zabıtalarıyla İBB zabıtaları arasında başka gerginlikler de yaşanmıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) zabıta ekipleri ile Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) tarafından yönetilen Fatih Belediyesi zabıtası arasında bir süredir yaşanan gerginlik kavgaya dönüştü. İBB zabıta görevlileri perşembe günü (5 Kasım) öğle saatlerinde Fatih’teki İSPARK alanına tabela asmak için geldiklerinde, AKP’li Fatih Belediyesi’nin zabıta ekiplerinin müdahalesi ile karşılaştı.

Fatih Belediyesi ekipleri bu bölgenin kültürel etkinliklerin de yapılacağı bir alan olması için çalıştıklarını belirtirken Fatih Belediyesi’nden bir çalışan, “Ben Ekrem İmamoğlu’nu tanımam, Ergün Turan’ı (Fatih Belediye Başkanı) tanırım” dedi. 

Fatih Camii kapısının önünde bulunan alan bir süredir Fatih Kuran Kursu tarafından otopark olarak işletiliyordu. Ancak İBB’nin kararıyla bu alanın İSPARK olarak kullanılmasının önü açılmıştı.

Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra AKP’li ilçe belediye ekipleri ve İBB zabıtaları arasında buna benzer, başka gerginlikler de yaşanmıştı: 

  • Mayıs ayında Beyoğlu Belediyesi tarafından İstiklal Caddesi girişinde vatandaşların caddeye girişini denetlemek için konulan dev tak, İBB tarafından kaldırılmak istenmişti. Beyoğlu Belediyesi ekiplerinin de caddeye gelmesi üzerine iki belediyenin zabıta ekipleri arasında kısa süreli gerginlik yaşanmıştı.
  • Ağustos ayında Eyüpsultan Belediyesi, İBB’ye ait Halk Ekmek büfesini kaldırmaya çalışmıştı. Zabıtalarla görüşen Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkan Vekili Özgen Nama, alanın İBB’nin sorumluluğunda olduğunu ve büfenin kaldırılmasına izin vermeyeceklerini söylemişti.
  • Elmasburnu Plajı’na İBB’nin kendi bayrağını asmak istemesi, Beykoz Belediye ekipleri ve İBB ekipleri arasında gerginliğe yol açmıştı.
  • Merter metro istasyonu ve otobüs durağının yanına kurulan büfe, İBB zabıta ekipleri ile Güngören Belediyesi zabıta ekiplerini karşı karşıya getirmişti. Güngören Belediyesi, büfeyi kaldırmaya çalışırken Zabıta Müdürü Mehmet Akgün, “Bu büfenin buraya koyulması için Büyükşehir Belediyesi encümen kararıyla beraber belediyemize herhangi bir resmi belge ve izin belgesi ibraz edilmemiştir. Büfenin buradan kaldırılması benim görevim olduğu için buradayım” demişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.