Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İzmir depreminde yıkılan binalarla ilgili yedi kişi tutuklandı: “O zamanın şartlarına göre inşaat yaptık”

İzmir’de 30 Ekim’de yaşanan 6,9 büyüklüğündeki depremde Bayraklı ilçesinde yıkılan binalarla ilgili İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında üç müteahhit, üç denetim sorumlusu ve bir market sahibi tutuklandı. 

Rıza Bey Apartmanı’nın müteahhidi de tutuklananlar arasında

Yağcıoğlu Apartmanı müteahhidi Ş.A. ile denetim sorumlusu O.A., Yılmaz Erbek Apartmanı’ndaki market yapı sahibi M.Y. ile Yılmaz Erbek Apartmanı denetim sorumlusu N.B., Emrah Apartmanı denetim sorumlusu T.A., Doğanlar Apartmanı müteahhidi Ç.D. ve Rıza Bey Apartmanı müteahhidi H.H.Ö., tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“O zamanın şartlarına göre inşaat yaptık”

Şüpheli müteahhitlerin ifadelerinde, “Biz o zamanın şartlarına göre inşaatı yaptık. Eksik ya da yanlış malzeme kullanmadık” dedikleri iddia edildi. Yağcıoğlu Apartmanı müteahhidi Ş.A., adliyeye sevk edildiği sırada, “Ne söyleyeyim? Kolonlar kaydırılmış” diyerek kendi suçunun olmadığını öne sürdü.

Emrah Apartmanı müteahhidi M.B.U.’nun ise depremden yaralı olarak kurtulduğu ve halen yoğun bakımda olduğu öğrenildi. Hakkında gözaltı kararı olan M.B.U.’nun, depremde gelini ile torunlarını kaybeden babası H.U.’nun da bu durumu göz önüne alınarak savcılıkça yurtdışına çıkış yasağı şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

Ne olmuştu?

Depremde yıkılan ve ağır hasarlı olan binaları yapanlar hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmış, 11 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.