Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Avrupa Ligi’nde üçüncü hafta tamamlandı: Sivasspor’dan ilk üç puan

UEFA Avrupa Ligi’nde üçüncü hafta maçları dün akşam (5 Kasım) oynandı. Sivasspor, evinde Azerbaycan temsilcisi Karabağ FK’yı konuk ettiği maçtan, Caner Osmanpaşa ve Olarenwaju Kayode’nin golleri ile 2-0 galip ayrıldı. Fransa’da Lille forması giyen Türk futbolculardan Yusuf Yazıcı, İtalya temsilcisi Milan’a karşı üç gol kaydederken İngiltere’nin Leicester City takımında forma giyen Cengiz Ünder, bir asistle oynadı. Hollanda’nın Feyenoord takımında oynayan 20 yaşındaki genç futbolcu Orkun Kökçü bir gol kaydetti.

Sivasspor’dan Avrupa’da Ağustos 2009’dan bu yana ilk galibiyet 

Sivasspor, dün akşam UEFA Avrupa Ligi I grubu maçında Azerbaycan temsilcisi Karabağ FK’yı konuk etti. 10. dakikada Caner Osmanpaşa’nın golüyle öne geçen Sivasspor, ilk yarıyı bu sonuçla önde kapadı. 

66. dakikadaki Karabağ atağında, Mahir Emreli’nin ceza sahası dışından etkili şutunda kaleci Mamadou Samassa topu güçlükle kornere çeldi.  

Kırmızı-beyazlılar, ikinci yarı farkı ikiye çıkarmak için birçok pozisyona girdi. 88. dakikaya kadar bu pozisyonların hiçbirini gole çeviremeyen kırmızı-beyazlı ekipte, 88. dakikada Kayode, altıpastan topu kalecinin üzerinden aşırtarak filelere gönderdi. 

2-0 öne geçen Sivasspor, skoru korumayı başardı ve UEFA Avrupa Ligi’nde üç puanla tanıştı. 

Sivasspor böylece, Ağustos, 2009’dan bu yana Avrupa kupalarındaki ilk galibiyetini aldı. Sivasspor en son Belçika temsilcisi Anderlecht’i 3-1 yenmişti. 

Yusuf Yazıcı’dan olağanüstü performans 

UEFA Avrupa Ligi’nde dün akşam H grubunda Milan, Fransa temsilcisi Lille’i konuk etti. Lille’de forma giyen Yusuf Yazıcı, attığı üç golle takımına 3-0’lık galibiyeti getirdi. Yusuf Yazıcı, Ekim 2000’den bu yana Milan’a ev sahibi olduğu bir resmi maçta üç gol atan ilk oyuncu oldu. Yusuf Yazıcı dün akşam ayrıca, 2012/13 sezonundan bu yana bir Avrupa kupası sezonunda altıdan fazla gol atan ilk Türk oyuncu oldu. Bunların yanı sıra, Yusuf Yazıcı, bir Avrupa kupası sezonunda iki deplasman maçında hat-trick yapan ilk oyuncu oldu. 

Dün akşam oynanan UEFA Avrupa Ligi üçüncü hafta maçları şöyle sonuçlandı: 

Derleyen: Ali Macit

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.