Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ali Babacan, Merkez Bankası Başkanı’nın görevden alınmasını yorumladı: “Suçu bürokrata yükleyerek sorumluluktan kaçamazsınız, bu millet saf değil”

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin Mardin 1. Olağan İl Kongresi’nde Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ın görevden alınmasını değerlendirdi. Babacan, “Sizin dediklerinizi yapmaktan başka bir şey yapmayan bürokratı değiştirerek, suçu ona yıkarak bu sorumluluktan kaçamazsınız. Bu kadar kolay değil, bu millet bu kadar saf değil” diye konuştu.

DEVA Partisi Mardin 1. Olağan İl Kongresi’nde konuşan Genel Başkan Ali Babacan, Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal’ın görevden alınmasını ve yerine Naci Ağbal’ın atanmasını değerlendirdi.

Sizin dediklerinizi yapmaktan başka bir şey yapmayan bürokratı değiştirerek, suçu ona yıkarak ekonomideki çöküşün sorumluluğundan kaçamazsınız” diyen Babacan, şunları söyledi:

“Siz ortak aklı ortadan kaldırırsanız, kurumların itibarını yerle bir ederseniz ve her şeyi ben yaparım derseniz partili cumhurbaşkanlığı sistemi işte memleketi bu hale getirir. Merkez Bankası başkanının bir gece ansızın bir operasyon ile görevden alıp yerine başka birisinin getirilmesi de bütün bu kötü yönetimin yansımasından başka bir şey değildir. Bu sistem, yani cumhurbaşkanlığı sistemi değişmedikçe, bizi yöneten bu kötü zihniyet ve sistem değişmedikçe bu ülkenin sorunlarını çözmek mümkün değildir. Bir önceki başkanı laf dinlemiyor diye değiştirdiler, söylüyoruz yapmıyor diye. Söylediklerini yapacak bir Merkez Bankası başkanı getirdiler. Ne oldu? Kur almış başını gidiyor, işsizlik başını almış gidiyor. Türkiye’nin faiz ödemeleri hızla artıyor. Ben ayrıldığımda 53 milyar lira olan faiz ödemesi gelecek yıl 179 milyara çıkmış. 24 milyar liraydı biz bıraktığımızda bütçe açığı, bu yıl 239 milyar. Bütün bu kötü yönetimin, bütün bu sorunların sorumluluğunu şimdi tek bir bürokrata yüklemeye çalışıyorlar. Ekonomi yönetimi talimatını harfiyen uygulayan kişiyi değiştirerek ekonomide yaşanan bu çöküşün sorumluğundan kurtulamazlar. Bu hükümet ülkeyi bu hale düşürdü. Sizin dediklerinizi yapmaktan başka bir şey yapmayan bürokratı değiştirerek, suçu ona yıkarak bu sorumluluktan kaçamazsınız. Bu kadar kolay değil, bu millet bu kadar saf değil. Biz hepsini biliyoruz, ne yapmaya çalıştıklarını da biliyoruz. Şu anda bu ülke şeffaf olmayan ve kötü bir şekilde yönetiliyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.