Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Orta Amerika’da 200 kişinin ölümüne sebep olan Eta Kasırgası, Florida’ya yaklaşıyor

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Florida eyaletini tropikal bir fırtına bekliyor. Önceki gün Küba’yı etkisi altına alan “Eta” isimli tropikal fırtına, Florida’da şiddetli rüzgarlara ve sağanak yağmurlara sebep olmaya başladı. Eyalette olağanüstü durum çağrısı yapıldı, kurumlar acil durum sığınaklarını açtı.

Gece yarısı Florida’nın adalarına yaklaşan fırtına, saatte 100 kilometre hızla anakaraya doğru ilerliyor.

Eta’nın habercisi olarak başlayan şiddetli rüzgar ve sağanak yağışlar, on binlerce evde elektrik kesintilerine sebep oldu. Miami ve Fort Lauderdale’de su baskınları görüldü. 

Eta’dan etkilenen Küba’da bir mahalle.

Florida’nın adalarından Keys’te bugün okullar kapalı. Koronavirüs test merkezleri geçici olarak kapatıldı ve acil durum sığınakları açıldı. Pazar günü Küba’yı etkisi altına alan Eta Kasırgası’nın bölgedeki etkileri henüz tam olarak bilinmiyor. 

Kasırga Guatemala’yı da etkiledi.

Eta önceki hafta Orta Amerika ülkesi Nikaragua’nın sahillerinde kasırga olarak başlamıştı, daha sonra şiddetini kaybedip bir tropikal fırtınaya dönüştü. Bölgede, su baskınları ve toprak kaymaları nedeniyle 200’den fazla insanın hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. 

Kasırganın en çok etkili olduğu yerlerden biri Küba’nın başkenti Havana’ydı.

Derleyen: Sema Kahriman

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.