Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bursa Valiliği “#Hilafet” etiketiyle paylaşım yapan bekçiye soruşturma açtı, sosyal medyada hedef oldu

Bursa’da mahalle bekçisi olarak görev yapan bir kişi, sosyal medya hesabından”#Hilafet” etiketiyle “Kelime-i Tevhid” görseli paylaşınca, Bursa Valiliği, bekçi hakkında soruşturma açtı. Valilikten yapılan açıklamada, soruşturmanın açılmasına gerekçe olarak, “kullanılan etiketin görevin niteliğine uygun düşmemesi” gösterildi. 

Valiliğin soruşturmayı sosyal medya hesabından duyurmasının ardından, sosyal medyada “#Valiİstifa” etiketiyle bir hashtag açıldı. Tepkiler üzerine Bursa Valiliği, soruşturmayı duyurduğu gönderiyi sosyal medya hesabından silerken resmi sitesinden kaldırmadı

“Soruşturma görsel değil etiket sebebiyle açıldı”

Bursa Valiliği’nin yaptığı açıklamanın tamamı şöyle: 

“Çarşı ve Mahalle Bekçisi’ne açılan soruşturma ile ilgili, sosyal medyada yapılan değerlendirmeler üzerine aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur.

Bilindiği gibi ilimizde Çarşı ve Mahalle Bekçisi olan ve kamu güvenliğinden sorumlu bir personelin yapmış olduğu bir paylaşımın, görevin niteliğine uygun düşmemesi sebebiyle soruşturma açılmıştır.

Sözkonusu soruşturma, dini değerlerimizi ihtiva eden bir görsel sebebiyle değil, kullanılan etiketin, devlet memuru ödev ve sorumluluğuyla bağdaşmaması nedeniyle açılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.