Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AKP grup toplantısında konuştu: “Berat Albayrak sağlık sorunları nedeniyle affını istedi, biz de kabul ettik”

Derleyen: Okan Yücel

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında konuştu. Erdoğan konuşmasında ağırlıklı olarak ekonomiye ilişkin mesajlar verirken aynı zamanda damadı olan eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasına ilk kez değindi.

Erdoğan ekonomi yönetimindeki değişikliğe ilişkin şunları söyledi: “Önceki bakanımız Sayın Berat Albayrak’a hizmetleri için teşekkür ediyorum. Bilindiği gibi kendisi sağlık sorunları nedeniyle affını istedi. Biz de görevden affını kabul ettik. Bu vesileyle Sayın Lütfi Elvan’a da başarılar diliyorum.”

Kabine değişikliği yok

Hazine ve Maliye Bakanı’nın değişmesinin ardından kabine değişikliği yaşanacağına ilişkin iddiaları yalanlayan Erdoğan, “Bununla birlikte kabine değişikliği gibi spekülasyonların da döndüğü bir süreç başlatılmak istendi. Ancak Tayyip Erdoğan kalemşorların lafıyla hareket etmez. Siz yazacaksınız ya da televizyonlarda konuşacaksınız, biz de ona göre mi heraket edeceğiz? Biz buralara makalelerle gelmedik. Tam aksine kalemşorlarla savaşa savaşa bu makama geldik. Milletimizle geldik” diye konuştu.

“Türk Lirası’na olan güven artacak”

Ekonomide reform adımlarının hızla atılacağını vurgulayan Erdoğan, bu reformlar sayesinde ülke risk priminin düşürüleceğini ve ekonomi politikalarının daha güvenilir hale getirileceğini belirtti:

“Önümüzdeki dönemde ekonomi politikalarında güven ve kredibilite kazanımlarına daha fazla odaklanacak, ülke risk primini düşüreceğiz. Vatandaşlarımızdan, bireysel tasarruflarında milli paralarına güvenmelerini ve tercihlerini Türk Lirası’ndan yana kullanmalarını istiyorum. Rezervlerimizi güçlendirmenin yolu da TL’ye olan güveni artırmaktan geçiyor. Yeni bir istikrar, büyüme ve istihdam odaklı seferberlik başlatıyoruz. Ekonomide sıkıntılarımız elbette var ama karşımızdaki göstergeler de umut verici.”

Erdoğan enflasyonu en kısa sürede düşürmeye yönelik adımların atılacağını da söyledi.

“Diplomasi ve uzlaşma kanallarının sonuna kadar açılması şarttır”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) yapılan başkanlık seçimleri hakkında ise şunları söyledi: “Amerika’daki seçimlerin ardından bölgemizde ortaya çıkan belirsizliği ortadan kaldırmak için diplomasi ve uzlaşma kanallarının sonuna kadar açılması şarttır. Bu anlayışla hem sahadaki varlığımızı güçlendirmeye, hem diplomasi kanallarını etkin şekilde işletmeye devam edeceğiz. Halklarını kardeş, kendilerini dost olarak gördüğümüz tüm bölge devletleriyle, yeni dönemde birlikte hareket etmek istiyoruz. Kimseye karşı gizli veya açık önyargımız, husumetimiz, karanlık hesabımız yoktur.”

Azerbaycanlı kardeşlerimizin sevinçleri sevincimizdir”

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki çatışmaların sona erdirilmesi hakkındaki görüşlerini de açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşgal altındaki topraklarının ve Karabağ’ın tamamının kurtuluşu vesilesiyle kardeşim, dostum İlham Aliyev başta olmak üzere tüm Azerbaycanlı kardeşlerimi tebrik ediyorum. Azerbaycanlı kardeşlerimizin sevinçleri sevincimiz, gururları gururumuzdur. İnşallah bundan sonra Azerbaycan ile çok daha yakın, çok daha güçlü işbirliği içinde olacak, ortak geleceğimizi birlikte inşa edeceğiz” dedi.

“Suriye’nin yeniden inşası için Rusya ile çalışmaya hazırız”

Erdoğan konuşmasında, dış politikaya dair mesajlar da verdi. Suriye’nin yeniden inşasında Türkiye’nin aktif rol alacağını vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi: “Doğrudan ülke halkının iradesiyle biçimlenecek yeni bir Suriye’nin inşası için, Rusya başta olmak üzere, bölgede etkili olan güçlerle daha yakın çalışmaya hazırız. Bu konuda Rusya Federasyonu ile olan ilişkilerimiz, irtibatımız gerek başta Sayın Putin, bunun yanında ilgili bakanlar, gerek şahsım, gerek ilgili bakan arkadaşlarım, gerek İstihbarat Başkanımız sürekli irtibat halinde olup, Suriye’deki bu süreci de süratle, suhuletle bunu halletmenin gayreti içindeyiz. Karabağ’da nasıl kısa sürede adil bir barış tesis edildiyse, samimi bir işbirliğiyle, Suriye’de de benzer bir adımın atılabileceğine inanıyoruz.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.