Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti ve MHP’nin grup toplantıları bugün yapıldı: Bahçeli, Berat Albayrak’ın istifasına değinmedi, Akşener bakanların istifa yöntemlerini eleştirdi

Derleyen: Özgür Özdemir

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Akşener, Azerbaycan ve Ermenistan arasında yapılan anlaşmaya “Bir kez daha hep birlikte haykırıyoruz. Karabağ Azerbaycan’ındır” sözleriyle destek verdi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasını sosyal medyadan duyurmasına Akşener, “Partili cumhurbaşkanlığı sisteminde, artık her bakan, kendine göre bir sosyal medya mecrası seçip, oradan istifa ediyor. Önümüzdeki süreçte, kabinenin bir diğer ultra başarılı üyesinin, yani Tarım Bakanı’nın da, TikTok’ta yapacağı bir düetle istifa etmesini bekliyoruz” diyerek tepki gösterdi.

Meral Akşener: “Tarım Bakanı’nın da, TikTok’ta yapacağı bir düetle istifa etmesini bekliyoruz”

Partisinin grup toplantısında konuşan Meral Akşener, Berat Albayrak’ın sosyal medya üzerinden istifa etmesini eleştirdi. Akşener, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kabul edilmeyen istifasını da hatırlatarak şöyle konuştu:

“Sayın Erdoğan’ın internet ve sosyal medya yasaklarında neden bu kadar ısrar ettiğini daha iyi anladık. Kendisi lafa geldi mi, ‘Biz devlet yönetiyoruz devlet’ diye, parmak sallarken, geçtiğimiz dönemde bir bakanı Twitter, son olarak da damadı, Instagram üzerinden istifa etti. Partili cumhurbaşkanlığı sisteminde, artık her bakan, kendine göre bir sosyal medya mecrası seçip oradan istifa ediyor. Önümüzdeki süreçte, kabinenin bir diğer ultra başarılı üyesinin, yani Tarım Bakanı’nın da, TikTok’ta yapacağı bir düetle istifa etmesini bekliyoruz. Böyle bir ciddiyetsizlik olabilir mi?”

“Erdoğan’dan geç kalınmış adımları atmasını bekliyoruz”

Albayrak’ın istifa metninde kullandığı “Allah sonumuzu hayreylesin” ifadesi üzerinden Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen Akşener, “Geç de olsa, memleketin gerçekleriyle yüzleşmiş olmasını, böyle bir özeleştiri yapmasını olumlu karşılıyoruz. Bunları biz söyleyince inanmayan, Sayın Erdoğan’dan da bu özeleştiri doğrultusunda, geç kalınmış adımları atmasını bekliyoruz” dedi.

“Gazetecilik mesleğine, bu kadar mı sırtınızı döndünüz?”

Akşener, Albayrak’ın istifasını haber yapmayan medya organlarını da şöyle eleştirdi: “Türkiye’nin Hazine ve Maliye Bakanı istifa etmiş. Dünya basını, Avrupa basını olanı biteni manşetten veriyor. Yabancı ekonomi kanalları, flaş haber olarak altyazı geçiyor. Amerikan basını bile, başkanlık seçimini bırakıp, son dakika gelişmesi olarak Türkiye’ye bağlanıyor. Ancak saray medyasında tek bir haber dahi yok. Gazetecilik mesleğine, bu kadar mı sırtınızı döndünüz? Türk milletinin haber alma özgürlüğüne, bu kadar mı kastettiniz? Yazıklar olsun!”

“Bu ucube sistemle olmaz”

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini eleştirmeyi sürdüren Akşener, “iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistem” çağrısını da yineledi: “Şahit olduğumuz bu rezilliğin sebebi, isimler değil, iki yıldır başımıza bela edilen bu ucube sistemdir. Biz diyoruz ki; adalet, demokrasi ve zenginlik olmalı ama bunlar bu ucube sistemle olmaz. Bunlar ancak kuvvetler ayrılığına dayalı, güçlü ve bağımsız kurumlarla olur. Bunlar ancak iyileştirilmiş ve güçlendirilmiş parlamenter sistemle olur.”

“Sayın Erdoğan; vatandaşa akıl verme, destek ver”

İzmir’deki depremden sonra yaşananlara da değinen Akşener, Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi eleştirdi. Akşener, “İzmir’de, hükümete bağlı kurumlarla, yerel yönetimlere bağlı kurumların, uyumlu çalışmasından rahatsız olmuş olacaklar ki yine gereksiz tartışmaların, gereksiz kavgaların peşine düştüler. Vatandaşlarımızın canı yanmış, sevdiklerini kaybetmişler, devletimizin kendilerine el uzatmasını bekliyorlar. Bir de bakıyoruz, abuk sabuk, devlet ciddiyetine yakışmayan açıklamalar geliyor. Küçük ortak çıktı, “Keşke o evlerde oturmasalardı” dedi. Büyük ortak çıktı, “Vatandaşlarımız da, keşke üzerine biraz daha koyup binalarını güçlendirselerdi. dedi. Neredeyse kaybettiğimiz canlarımızı suçlayacaklardı ki çok şükür ona yüzleri tutmadı. Sayın Erdoğan; vatandaşa akıl verme, destek ver” diye konuştu.

Bahçeli’nin gündeminde Albayrak’ın istifası yoktu

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise Azerbaycan ile Ermenistan arasında imzalanan anlaşma için “İşgal süreci sona ermiştir” derken Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) yapılan başkanlık seçimleri üzerinden Kemal Kılıçdaroğlu’nu eleştirdi. Bahçeli, “CHP’nin daha ilk dakikada kutlama mesajı nedir? Kılıçdaroğlu nereye yetişeceksin? Daha sonuçlar belli olmadan kutlama mesajı neyin nesidir? Kılıçdaroğlu yeni efendisiyle sosyal medyayla iletişim kurmak istemiştir. Atatürk yerinden kalksa bunları vura vura kovalar” dedi. Bahçeli, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasına ise değinmedi.

Devlet Bahçeli’nin konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

Biz ne Biden şakşakçısıyız ne Trump sevdalısıyız”

ABD’deki başkanlık seçimlerine dair mesajlar veren Bahçeli, “Biz ne Biden şakşakçısıyız ne Trump sevdalısıyız ne filin hortumundan tutuyoruz ne de eşeğe binmek için sıra bekliyoruz, hamdolsun Türk oğlu Türk olarak cihanı kavrıyoruz. Bizim ABD’den beklentimiz Türkiye’yi küçük görmemesi, küçümseme yanlışına düşmemesidir. Şayet dost isek buna göre davranmalıdır, şayet müttefik isek bunun gereği yapılmalıdır, yok adı konulmamış, ilanı yapılmamış düşman kamplara ayrılmışsak, bunu da bilmemiz hakkımızdır” dedi.

“Sayın Kılıçdaroğlu nereye yetişeceksin?”

MHP lideri, CHP Gnel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başkan seçilen Joe Biden’e kutlama mesajı göndermesini şu sözlerle eleştirdi: “CHP’nin daha ilk dakikada kutlama mesajı nedir? Kılıçdaroğlu nereye yetişeceksin? Daha sonuçlar belli olmadan kutlama mesajı neyin nesidir? Kılıçdaroğlu yeni efendisiyle sosyal medyayla iletişim kurmak istemiştir.Atatürk yerinden kalksa bunları vura vura kovalar. ABD’ye ‘Beni unutmayın’ mesajı vermiştir. Bu resmin neresinde millet sevdalısı bir yüz vardır? Resmi açıklama yapılmadan bir muhalefet partisinin kutlama mesajı neyin nesidir? Kılıçdaroğlu meşruiyetini yabancı başkentlerde arayan, kökünden kopmuş bir siyasetçidir.” 

“Baltaya sap olamayanlar seçim uzmanı olmuştur”

Bahçeli, ABD’deki başkanlık seçimlerine dair televizyon kanallarında yapılan tartışma programlarını da eleştirdi: “Günlerce medya her meselede olduğu gibi kasıla kasıla ABD başkanlık seçimini yorumlayan yandan çarklı yorumcuların görüşlerini sergilemiştir. Baltaya sap olamayanlar seçim uzmanı olmuştur. Televizyon ekranlarına nasıl çıktıkları meçhul olan zevatın ABD seçimlerini hararetle anlatma çabaları trajikomiktir. Biden’cılar ile Trump’çılar hezeyandan hezeyana yelken açmıştır. Biz izlerken utandık. ABD’deki başkanlık değişimini bu ülkenin vatandaşlarından daha fazla önemseyen sözde aydınların bu denli kalabalık olması kaygı verici oranda düşündürücüdür.”

“Ne Abdülhamid Han’a sırt döneriz, ne Atatürk’e yüz çeviririz”

Bahçeli grup toplantısındaki açıklamalarını şu sözlerle sonlandırdı: “Son zamanlarda Avrupa merkezli saldırıların peygamberimiz üzerinden yapılması da sinsi oyunun başka boyutudur. Ne Abdülhamid Han’a sırt döneriz, ne Atatürk’e yüz çeviririz. Ne inancımızdan ne cumhuriyetten vazgeçeriz. İstiklal için birlik oluruz, istikbal için birliği amaçlarız. Türkiye Cumhuriyeti Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseridir. Bu eser ilk günkü heyecanı, onuru ile var olacaktır.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.