Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Yavru pandayı çıplak elle sevdikleri gerekçesiyle Güney Koreli BlackPink grubuna Çin’den tepki yağdı

Dünya genelinde hayran kitleleri gün geçtikçe artan K-Pop gruplarından BlackPink, Güney Kore’de doğan panda Fu Bao’yu (Şanslı Hazine) çıplak elle sevdikleri görünen bir video yayınladı. Bu video üzerine Çin yetkilileri ve Çinli hayranları BlackPink’i eleştiri yağmuruna tuttu.

Geçen hafta halka tanıtılan Fu Bao, Pekin yönetiminin “panda diplomasisinin” bir parçası olarak 2016’da Çin’in Sincan bölgesinden Güney Kore’ye gönderilen pandalardan doğan ilk yavru. Güney Koreli K-Pop grubu BlackPink’in “BlackPink ile 365” programının fragmanında, grubun dört üyesi Fu Bao’u severken gösterildi.

Fu Bao

Videonun yayınlanmasının ardından Çin medyası, hijyenik eldiven giymeden Fu Bao’yu sevdikleri görülen grup üyelerini, pandanın sağlığına karşı sorumsuzca davrandıkları için eleştirdi. Eleştiriye, Çin’in Twitter muadili Weibo sitesinin kullanıcıları da katıldı ve konuyla ilgili binlerce gönderi paylaşıldı. Güney Kore’de Twitter’da “Blackpink” ve “panda” etiketleri gündem oldu. Güney Koreli bazı sosyal medya kullanıcıları ise Çin’den gelen eleştirilere tepki göstererek, pandaların Çin’e iade edilmesini istedi.

BlackPink’in müzik şirketi YG Entertainment, bu hafta grubun YouTube kanalında yayınlanması planlanan şovun yayın tarihinin ertelendiğini açıkladı. Şirket, video çekimine hayvanat bahçesi görevlileri ve veteriner hekimlerin eşlik ettiğini, pandanın sağlığını korumak için her türlü önlemin alındığı söyledi.

YG şirketi yaptığı açıklamada, “BlackPink üyeleri pandayla çektikleri sahnelerde, hijyenik eldivenler, maskeler ve koruyucu giysiler giydi. Her geçişte ise elleri ve ayakkabıları dezenfekte edildi” dedi.

Derleyen: Meryem Zelal Direkci

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.