Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’a yakınlığıyla bilinen İletişim Başkanı Lee Cain, görevinden istifa ettiğini duyurdu

İngiltere Başbakanı Boris Johnson’a en yakın isim olarak bilinen İletişim Başkanı Lee Cain, görevinden istifa etti. Cain’in başbakan yardımcılığına terfisi konuşuluyordu. 

Lee Cain çarşamba günü (12 Kasım) yıl sonuna kadar görevinden ayrılmış olacağını şu sözlerle açıkladı: “Son üç yılda Boris Johnson’un danışmanı olarak görev yapmak ve ona, Muhafazakâr Parti’nin liderliğini kazanmada yardım eden ekipte yer almak ve otuz yıl sonra muhafazakâr çoğunluğu sağlamak bir ayrıcalıktı.”

Cain ayrıca başbakan yardımcılığı görevinin kendisine sunulmasının da gurur verici olduğunu söyledi. Başbakan Johnson Cain’e hizmetleri için teşekkür etti ve onu “gerçek bir dost ve müttefik” olarak tanımladı.  

İletişim başkanlığı görevine şu anki hükümet sözcüsü James Slack getirilecek. Slack daha önce Daily Mail gazetesinin siyaset editörüydü. 

Brexit oylaması döneminde de etkili olan Cain, aynı zamanda Boris Johnson’un danışmanı Dominic Cummings‘in de yakın müttefiki. Times Radio’ya göre Cummings, Cain’in görevinden istifa etmesinden memnun değil ve kendisinin de görevinden istifa edebileceğine dair sinyaller veriyor. 

İngiliz The Times gazetesi kısa süre önce Cain’in başbakan yardımcılığına terfi edileceği yönünde bir haber yayımlamıştı. Ancak milletvekilleri, danışmanlar ve bakanlar Cain’i bu makama uygun görmüyor. BBC muhabiri Laura Kuenssberg’e göre, Boris Johnson’un nişanlısı Carrie Symonds da Cain’in bu göreve gelmesine karşı.  

Muhafazakâr Parti içinde iç çatışmaların olduğunu gösteren bu istifayı, partideki bazı milletvekilleri memnuniyetle karşıladı ve istifayı Johnson’un, bu insanların etkisinden kurtulması için iyi bir fırsat olarak gördüklerini söyledi. 

Eski bir milletvekili ise başbakanı etkileme savaşını yavaş da olsa nişanlısı Symonds ve müttefiklerinin kazandığını söyledi. “Boris bu fırsatı değerlendirip tekrar liberal birleştirici olmalı” diyen milletvekili, Cummings ve ekibini kastederek Johnson’ın bu kabineden umutlarını kesenleri bırakıp yeni bir ekip kurması gerektiğini sözlerine ekledi. 

Derleyen: Sema Kahriman

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.