Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

New York’ta doğum gününde doğa yürüyüşüne çıkan kadın, yolda bulduğu hasta kuğuyu metroyla Brooklyn’e götürerek kurtardı

Doğum gününde doğada zaman geçirmek için bisikletiyle Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York şehrindeki Jamaica Körfezi Vahşi Hayatı Koruma Alanı’na giden Ariel Cordova Rojas, bir kuğunun hayatını kurtardı.

Geçen hafta perşembe günü (5 Kasım) doğada vakit geçirmek için New York’taki Queens bölgesinde bulunan Jamaica Körfezi Vahşi Hayatı Koruma Alanı‘na giden Ariel Cordova Rojas, planladığının aksine gününün büyük bir kısmını hasta bir kuğuyu kurtarmakla geçirdi. Rojas kuğuyu, önce yürüyerek, koşarak ve ardından metroyla hayvan rehabilitasyon merkezinin olduğu Brooklyn’e götürdü. Rojas gününün planlandığı gibi gitmemesine üzülmediğini söyledi ve “Bana ihtiyacı olan bir hayvan varsa, elimden geleni yaparım” dedi.

Beş yıl boyunca New York’taki vahşi hayvan rehabilitasyon merkezi Wild Bird Fund’da hayvan bakımı müdürlüğü yapmış olan Rojas, yaklaşmaya başladığında kuğunun hareket etmemesi, kendisinden kaçmaması veya ses çıkarmamasından bir şeylerin ters gittiğini anladığını fakat geçmiş tecrübelerine rağmen ilk başta ne yapacağını bilemediğini söyledi.

Rojas kuğuyu götürmeye çalışırken aklından geçenleri, “Ben bir kuğu taşıyorum. Ne yapacağım konusunda hiçbir fikrim yok. Sanırım sadece yürüyeceğim” cümleleriyle anlattı.

Rojas, bisikletinin olduğu yere geri döndükten sonra çeşitli hayvan kurtarma servislerini aradığını söyledi. Ancak aramalarına rağmen yardım bulamadığını belirten Rojas, bir süre sonra bir çiftin onu metroya götürmek için yardım ettiğini aktardı.

Rojas, kuğuyu uzun bir koltuğun ucuna yerleştirdiğini, Yabani Kuş Fonu’ndaki arkadaşlarını ve eski meslektaşlarını arayıp kuğunun durumu hakkında bilgi verdiğini belirtti. Rojas, “Bu arada, trende birkaç kişi vardı ama kimse şaşırmış görünmüyordu. Tam önümde oturan adam sadece telefonuna bakıyordu. Önünde bir kuğu olduğunu fark edip etmediğini bile bilmiyorum” diye konuştu.

Wild Bird Fund’da hayvan bakımı müdürü olan Tristan Higginbotham, Brooklyn’deki Nostrand Avenue istasyonunda Rojas ile buluşup kuğuyu rehabilitasyon merkezine götürdü. Muayenenin ardından kuğunun dilsiz olduğu ve balıkçıların oltalarda kullandığı kurşundan zehirlenmiş olabileceği kanısına varıldı.

Higginbotham salı günü (10 Kasım), kuğunun tedavisinin devam ettiğini ve durumunun birkaç hafta içinde yeniden değerlendirileceğini söyledi.

“20’li yaşlarıma mükemmel bir vedaydı”

Cordova-Rojas yaşadığı olayla ilgili, “Bir kuğunun hayatını kurtardığım için mutluyum. Bu olay 20’li yaşlarıma mükemmel bir vedaydı. Doğada olmak ve bir hayatı kurtarabilmek mükemmel bir doğum günü hediyesiydi” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.