Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

SpaceX roketi dört astronotu Uluslararası Uzay İstasyonu’na götürecek

Pazar günü (15 Kasım) Amerika Birleşik Devletleri’nin Florida eyaletinden kalkıp sekiz saatlik bir yolculuğun ardından Uluslararası Uzay İstasyonu’na (International Space Station, ISS) ulaşması planlanan SpaceX roketi, dört astronotu uzaya taşıyacak. Astronotlar altı ay boyunca ISS’de kalacak.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) uzay operasyonlarından sorumlu Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), salı günü (11 Kasım) SpaceX şirketinin geliştirdiği “Crew Dragon” (Ejderha Ekibi) kapsülüne uzay yolculuğu yapması ve uzaya astronot taşıması için izin verdi. Elon Musk’ın kurucusu olduğu SpaceX, mayıs ayında da iki astronotu Uluslararası Uzay İstasyonu’na taşımış ve ağustosta geri getirmişti.

Crew Dragon roketinin pazar günü Türkiye saati ile 03.49’da Florida’daki Kennedy Uzay İstasyonu’ndan kalkıp sekiz saat sonra Uluslararası Uzay İstasyonu’na varması bekleniyor. Kapsülde astronotlar Michael Hopkins, Victor Glover, Shannon Walker ve Soichi Noguchi bulunacak. 

Bu yolculuk, uzay yolculuğunun SpaceX önderliğinde özel şirketlere açılmasını pekiştiren bir girişim olacak.

Derleyen: Fazıl Alp Akiş

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.