Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erkek şiddeti devam ediyor: Erkekler 24 saatte dört kadını katletti

Saadet Korkmaz, Hafize Günakın, Çilem Kılıç ve Emine P.: 24 saat içinde dört kadın erkekler tarafından katledildi. Kadınlar hayatına dair karar almak isterken hayatlarında geçmişte ya da halihazırda olan erkekler tarafından öldürüldü. 

Saadet Korkmaz: Beş yerinden bıçaklanarak öldürüldü 

Aksaray’da, iki çocuk annesi Saadet Korkmaz (37), ayrılmak istediği erkek Ramazan T. (33) tarafından 12 Kasım sabahı, beş yerinden bıçaklanarak öldürüldü. Bir market zincirinde çalışan Ramazan T. ile malzeme götürdüğü şubede çalışan ve kendisinden ayrılmak isteyen Saadet Korkmaz arasında tartışma çıktı. Ramazan T., tartışmanın büyümesi üzerine Korkmaz‘ı sırtı, karnı ve bacakları dahil olmak üzere vücudunun beş yerinden bıçakladı. Olayın ardından Korkmaz‘ın mesai arkadaşları sağlık görevlilerini çağırdı. Korkmaz, ambulansla Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Saadet Korkmaz, doktorların tüm müdahalelerine rağmen yaşamını yitirdi, polis katil zanlısı Ramazan T.‘yi gözaltına aldı.

Hafize Günakın: Birlikte olduğu erkek tarafından katledildi 

Hafize Günakın, üç aydır birlikte olduğu Muğla İl Jandarma Komutanlığı’nda görevli astsubay Volkan Erdem tarafından silahla vurularak öldürüldü. Günakın‘ın arkadaş çevresi, ikilinin arasında bir süredir kıskançlık nedeniyle kavgalar çıktığını anlattı. Son olayda Erdem, kıskançlığı yüzünden kendisinden ayrılmak isteyen kadını önce göğsünden bıçakladı, sonra da başına silahla tek el ateş ederek öldürdü. Erdem de aynı silahla intihar etti. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

Çilem Kılıç: Boşandığı erkek tarafından öldürüldü 

İzmir’in Dikili ilçesinde, Çilem Kılıç (23), boşandığı erkek Alper Gül (33) tarafından öldürüldü. Kılıç, öldürülmeden önce polise gidip boşandığı Gül’den ölüm tehditleri aldığını söyleyip, koruma talep etti fakat talebi karşılıksız kaldı. Alper Gül, tabanca ile Çilem Kılıç‘a ateş etti. Çevredeki yurttaşların ihbarı üzerine adrese gelen sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde Kılıç‘ın yaşamını yitirdiği tespit edildi. Çilem Kılıç’ı katlettikten sonra olay yerinden kaçan Alper Gül, daha sonra Kılıç’ın annesi Selime D.‘nin evine gitti. Gül, anne Selime D.’yi ve evde misafir olan komşu Sibel Y.’yi de yararladı. Silah seslerini duyan komşular polis ve sağlık ekiplerine ihbarda bulundu. Bir süre sonra da Gül, tabanca ile kendisini vurarak intihar etti. İhbar üzerine adrese gelen sağlık ekipleri Gül‘ün öldüğünü tespit etti. Durumu ağır olan anne Selime D., İzmir Bergama Necla-Mithat Öztüre Devlet Hastanesi’ne, komşu Sibel Y. ise Bergama Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Emine P.: Hakkında uzaklaştırma kararı olan erkek tarafından öldürüldü

Malatya’da yaşayan üç çocuk annesi Emine P. (73), kendisine şiddet uyguladığı gerekçesiyle bir süre önce evli olduğu erkek Mehmet P. (70) hakkında uzaklaştırma kararı aldırdı. Karar olmasına rağmen Emine P.’nin evine giden Mehmet P., Emine P.’ye tabanca ile bir el ateş ettikten sonra olay yerinde ayrıldı. 

Silah seslerini duyan apartman sakinleri polis ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi ve yapılan kontrollerde Emine P.‘nin hayatını kaybettiği belirlendi.

Bölgede çalışma başlatan ekipler, olayın şüphelisi Mehmet P.‘yi kısa sürede yakaladı. Emine P.‘nin cenazesi Malatya Cumhuriyet Savcısı ve polis ekiplerinin yaptığı incelemenin ardından otopsi için Malatya Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. 

“Yetkililer de bunun sorumlusudur”

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Twitter hesabından, 24 saatte dört kadının öldürülmesiyle ilgili “Sadece kadınların kararını hiçe sayan erkekler değil, korumayan yetkililer de bunun sorumlusudur” açıklamasını yaptı.

Derleyen: Sahra Atila

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.