Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eylülde satış hacmi ve cirolarda toparlanma var

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre eylül ayında perakende satış hacmi yıllık %7,8 arttı, perakende ciro yıllık %20,7 yükseldi. Toplam ciroda ise yıllık %26,2 oranında artış yaşandı.

Eylül 2020’de perakende satış hacmi artışı gıda, içecek ve tütün satışlarında %9,2, otomotiv yakıtı hariç gıda dışı satışlarda %9, otomotiv yakıtı satışlarında %3,2 oldu.

Eylül 2020’de perakende ciro artışı ise gıda, içecek ve tütün satışlarında %22,1, otomotiv yakıtı hariç gıda dışı satışlarda %25,8, otomotiv yakıtı satışlarında %5,2.

Yine Eylül 2020’de toplam cironun alt kalemlerinden sanayide %30,9, inşaatta %23,3, ticarette %30,9, hizmette %4,1 artış görüldü.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.