Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni koronavirüs önlemlerini açıkladı: “Hafta sonu 10.00 ile 20.00 saatleri dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak”

Bugün (17 Kasım) saat 15.30’da başlayan kabine toplantısında, Bilim Kurulu’nun tavsiyeleri ışığında koronavirüs salgınıyla mücadele kapsamında alınması gereken yeni önlemler tartışıldı. Yaklaşık dört saat süren kabine toplantısının ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir basın açıklaması yaptı. Sokağa çıkma sınırlaması ve çevrimiçi eğitim gibi bir dizi yeni önlemin duyurulduğu açıklamada öne çıkanlar şöyle:

“Hafta sonu 10.00 ile 20.00 saatleri dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak”

Cumhurbaşkanı Erdoğan salgının hızını düşürmek amacıyla alınan tedbirleri şu şekilde sıraladı: “Hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri aksamayacak şekilde 10.00 ile 20.00 saatleri dışında sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak. Ara tatilde olan okullardaki eğitim öğretim, yıl sonuna kadar ‘online’ olarak sürdürülecek. 65 yaş üstü için uygulanan belirli saatlerde sokağa çıkma uygulaması çalışanlar hariç olmak üzere 20 yaş altına da teşmil edilecek. AVM’ler, marketler, restoranlar, berber ve kuaför gibi işletmelerin çalışma süreleri saat 10.00 ile 20.00 arasıyla sınırlanacak.”

“Restoran ve kafelerde paket servis uygulamasına geçilecek, sinemalar yıl sonuna kadar kapalı kalacak”

“Sinemalar, sektörün talebine de uygun şekilde yıl sonuna kadar kapalı kalacak. Restoran ve kafelerde paket servis uygulamasına geçilecek. Kıraathanelerin faaliyetlerine bir süre ara verilecek. Halı sahaların faaliyetlerine de ara verilecek. Şehirlerdeki ana cadde ve meydanlardaki sigara içme yasağı devam edecek. Spor müsabakaları da seyircisiz oynanmaya devam edecek.”

“Can acıtıcı tedbirler tekrar gündeme gelebilir”

Erdoğan, salgının hızlanmaya devam etmesi halinde daha sıkı tedbirlerin de devreye girebileceğini belirterek, “Ülkemizde İstanbul başta olmak üzere pek çok şehirde hasta ve ölüm sayılarının yükselmesi çok daha dikkatli davranmamız gerektiğini gösteriyor. Maske, temizlik ve mesafe kurallarına uyarak bu dalgayı atlatmamız gerekiyor. Şayet salgının seyri tırmanışını sürdürürse hepimiz için can acıtıcı tedbirlerin tekrar gündeme gelmesi kaçınılmaz hale gelir. Türkiye olarak salgınla mücadeleyi ekonomimizi ayakta tutarak başarıya ulaştırma mecburiyetimiz var” diye konuştu.

“Milletimizden daha fazla hassasiyet ve katkı bekliyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgınla mücadele kapsamında toplumun, alınan tedbirlere daha sıkı uyması gerektiğini vurgulayarak, “Milletimizden bu fedakârlıkların boşa gitmemesi için salgınla mücadele kurallarına uymada daha fazla hassasiyet ve daha katkı bekliyoruz. Yaşanan zorlukların ve sıkıntıların farkındayız. Amacımız ülkemizi bir an önce salgın illetinden kurtarmaktır” dedi.

“Yönetimdeki değişiklikler köklü reformlara hazırlık yaptığımız dönemde gerçekleşti”

Erdoğan, tedbirlerin yanı sıra ekonomi yönetiminde yapılan değişiklikleri de değerlendirdi. Siyasi değişim dalgasının salgın ile birlikte şekillendiğini belirten Erdoğan şöyle konuştu: “Siyasi değişim dalgası salgın ile şekilleniyor. Ülkemizi yeni döneme hazırlamak öncelikli görevimiz. Bildiğimiz gibi geçen hafta Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda değişikliğe gittik. Affını isteyen Berat Albayrak yerine Lütfi Elvan arkadaşımızı görevlendirdik. Aynı şekilde Merkez Bankası ile Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’nda da yeni görevlendirmeler yaptık. Bu görev değişiklikleri küresel düzeyde yaşanan siyasi ve ekonomik değişikliğe uygun şekilde, ülkemizde de hukuk ve ekonomi alanında köklü reformlara hazırlık yaptığımız dönemde gerçekleşti.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.