Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD, Irak ve Afganistan’da asker sayısını düşürüyor: “Çocuklarımızı bu süresiz savaşların ağır yükünden kurtaracağız”

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Savunma Bakanlığı, 15 Ocak 2021 tarihinden itibaren Afganistan ve Irak’ta sadece 2 bin 500’er askerlerinin kalacağını açıkladı.

ABD Savunma Bakan Vekili Christopher Miller, “15 Ocak 2021’den itibaren Afganistan’daki asker sayımız 2 bin 500 olacaktır. Irak’taki asker sayımız da aynı şekilde 15 Ocak itibarıyla 2 bin 500 olacaktır” dedi. Miller bu kararın, aylardır ulusal güvenlik ekibi ile yapılan görüşmelerin sonucu olduğunu söyledi.  Miller, 11 Eylül 2001 saldırılarının ardından iki ülkenin işgali ile başlayan savaşları bitireceklerini vurguladı ve “Çocuklarımızı bu süresiz savaşların ağır yükünden kurtaracağız” dedi.

Pentagon’dan bir yetkili, Afganistan ve Irak’taki durumun artık ABD’yi tehdit etmediğini belirtti. Taliban ve Afgan güçlerini yenemediklerini söleyen yetkili, ülkedeki çözümün barışçıl müzakerelerden geçtiğini de sözlerine ekledi.

Beyaz Saray’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O’Brien, “Irak ve Afganistan’da kalan askerler, büyükelçiliklerimizi ve ABD hükümetinin buralardaki diğer kurumlarını koruyacak. Bu askerler diplomatlarımızı savunurken düşmanı geri püskürtecek” diye konuştu.

Derleyen: Sema Kahriman

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.