Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’nin ünlü magazin dergisi Variety: Ali Koç Los Angeles’ta 14,5 milyon dolara malikâne satın aldı, parasını peşin ödedi

ABD’nin önde gelen magazin dergilerinden Variety, iş insanı ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç’un ABD’nin Kaliforniya eyaletinde bulunan Los Angeles şehrindeki dünyaca ünlü Bird Streets’ten (Kuş Sokakları) 14,5 milyon dolara malikâne satın aldığını yazdı. Birçok ünlü ismin de yaşadığı Bird Streets bölgesindeki ultra lüks evin 22 dönümlük bir arazi içinde olduğu belirtilirken dergiye göre Koç, piyasa değeri yaklaşık 19 milyon dolar olan evi yaptırdığı indirimle 14,5 milyon dolara satın aldı ve parasını peşin ödedi.

Variety’nin haberine göre, Ali Koç tarafından satın alınan ve Los Angeles’ın en ünlü bölgelerinden biri olan Bird Streets’teki malikâne beş yatak odasıyla birlikte altı misafir odasına ve sekiz banyoya sahip. 2019 yılında, lüks bir moda anlayışıyla şehirdeki ünlü Hollywood tepesine inşa edilen 931 metrekare büyüklüğündeki ev Los Angeles manzarasının yanı sıra, Pasifik Okyanusu ve Santa Catalina Adası manzarasına da sahip. 

Haberde Koç tarafından satın alınan ve girişinde minik bir yapay şelaleye de sahip olan evin içinde altı araçlık bir yeraltı garajı olduğu belirtildi. Evin içinde ayrıca özel sinema salonu, spa, güneşlenme balkonu, açık ofis ve büyük bir havuz alanının da olduğu aktarılırken dergiye göre, evde son model teknolojik sistemler ve çeşitli otomasyon mekanizmaları yer alıyor.

Haberde evin bulunduğu 22 dönümlük arazinin 38 yaşında hayatını kaybeden ünlü restoran zinciri Pink Taco’nun sahibi Harry Morton’a ait olduğu, Ali Koç ve eşi Nevbahar Demirağ Koç’un piyasa değeri yaklaşık 19 milyon dolar olan evi yaptırdıkları indirimle 14,5 milyon dolara satın aldıkları ve parayı peşin ödedikleri belirtildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.