Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Duygu Delen davası: Sanık Mehmet Kaplan’ın tutukluluğunun devamına karar verildi, duruşma 17 Şubat 2021 tarihine ertelendi

Gaziantep’te, birlikte olduğu Mehmet Kaplan’ın (20) evinin penceresinden şüpheli bir şekilde düşüp hayatını kaybeden Duygu Delen’in (17) ölümüne ilişkin ilk duruşma bugün (18 Kasım) yapıldı. Gaziantep Adalet Sarayı 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, davanın tek tutuklu sanığı Mehmet Kaplan, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile ifade verdi. Duruşma, sanık Kaplan’ın tutukluluk halinin devamına karar verilerek 17 Şubat 2021 tarihine ertelendi.

Duruşmaya, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı temsilcileri dışında kimse alınmadı. Sivil toplum kuruluşları ve baroların müdahil olma talepleri de mahkeme tarafından reddedildi. 

Duruşma, olay yerinde yeni bir inceleme yapılması ve sanık Mehmet Kaplan’ın ruh halinin tespiti için 17 Şubat 2021 tarihine ertelendi. Mahkeme, Kaplan’ın özel hastanede yapılan psikolojik tedavisine ilişkin belgelerin istenmesine, belgeler geldikten sonra ceza ehliyetinin olup olmadığına bakılmasına ve bu süre zarfında Kaplan’ın tutukluluk halinin devam etmesine karar verdi.  

Davanın tek tutuklu sanığı Mehmet Kaplan.

Ne olmuştu?

Duygu Delen, 13 Ağustos 2020 tarihinde Gaziantep’te, birlikte olduğu erkek arkadaşı Mehmet Kaplan’ın evinin balkonundan şüpheli bir şekilde düşerek hayatını kaybetti. Kaplan, Delen’in aralarında çıkan bir tartışmanın ardından intihar ettiğini öne sürerken Delen’in cinayete kurban gittiğinin iddia edilmesi üzerine soruşturma başlatıldı. Gözaltına alınan Kaplan sevk edildiği adliyede “cinsel istismar” ve “kasten öldürme” suçlarından tutuklandı.

Duygu Delen’in ailesi, 17 yaşındaki genç kızın ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında, savcılıktan Adli Tıp Kurumu raporunun yanı sıra, özel bilirkişi talebinde bulundu. Talebin kabul edilmesi üzerine dosyaya, Şule Çet davasında da bilirkişi olan Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kar atandı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.