Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısında konuştu: “İstanbul’da 14 Kasım’a kadar koronavirüs kaynaklı vefat sayısı 9 bin 872, Sağlık Bakanı’nın gerçekleri açıklaması gerekiyor”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısındaki konuşmasına, Samsun’un Çarşamba ilçesine selam göndererek başladı. Akşener konuşmasında, iktidarın koronavirüsle mücadelede yanlış yol haritası izlediğini söyledi.

“Çarşamba Ovamızı betona ve ranta feda etmeyeceğiz”

Çarşamba Ovası’na yapılmak istenen Biyokütle Enerji Santrali‘ne karşı büyük bir mücadele verildiğini söyleyen Akşener, yerel mahkemenin 10 Mayıs’ta inşaatı durdurup Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporu istediğini ancak Danıştay’ın kararı bozup, bilirkişi görüşünün yeterli olduğuna hükmettiğini anlattı. 

Akşener, “Önemli bir tarım alanımız olan Çarşamba Ovası‘nı korumaya veya betona teslim etmeye bu heyet karar verecek. İYİ Parti olarak, tarım arazilerimize göz dikenlerin karşısındayız. Milletvekillerimizle, Samsun teşkilatımızla süreci takip edeceğiz. Allah’ın izniyle Çarşamba Ovamızı betona ve ranta feda etmeyeceğiz” dedi.

“Böyle zamanlarda vatandaş devletine güvenmek ister”

Salgın tehdidinin arttığı bugünlerde Türkiye’nin atacağı her adımın bugünü olduğu kadar, yarını da etkileyeceğini aktaran Akşener, böyle günlerde devletin ciddiyetle önlem alması, millete güven vermesinin önemli olduğunu söyledi. Akşener ayrıca, vatandaşın devletine güvenmek istediğini ancak millette bir güven bunalımı oluştuğunu sözlerine ekledi.

“İstanbul’da sadece 14 Kasım’a kadar koronavirüs kaynaklı vefat sayısı 9 bin 872”

Koronavirüsle ilgili olarak paylaşılan verilerin doğru olmadığını dile getiren Akşener, “İktidarın, milletimize akşam üstleri açıkladığı rakamlar, maalesef artık inandırıcı değil. Bakın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) resmi rakamları ortada” diye konuştu. Akşener, İBB’nin 14 Kasım günü açıkladığı vefat sayısı ile Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı vefat sayısı arasındaki farkı, “Yani sadece İstanbul’da, bakanlık rakamlarının iki katı insanımızı kaybetmişiz. Yine Sağlık Bakanlığı’nın açıkladığı rakamlara göre, salgının başından bu yana, Türkiye’de toplam 11 bin 418 vatandaşımız hayatını kaybetti. Ancak yine İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin rakamlarına göre, 14 Kasım tarihine kadar sadece İstanbul’da, hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 9 bin 872. Bu işte bir gariplik var. Çünkü şeffaflık yok, dürüstlük yok” diyerek eleştirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca‘nın bir karar vermesi gerektiğini vurgulayan Akşener, “Salgının ilk gününden bu yana sürdürdüğü çalışmalarına gölge düşürmemek için gerçekleri milletimize anlatması gerekiyor. Çünkü gerçekleri bilmek en doğal hakkımız. Bizi ilgilendireni bizden saklayamazsınız. Siyasi hesaplarınız, vatandaşlarımızın sağlığından ya da canından önemli değildir” diye konuştu.

İktidarın aldığı koronavirüs tedbirlerinin doğru olmadığını belirten Akşener, “Salgın kontrolden çıkmış görünüyor. Özellikle İstanbul’daki tablo tam bir felaket. Sözkonusu olan, vatandaşlarımızın canı. Burada başka hesaplar yapılmaz. Hele siyasi hesap hiç yapılmaz. Çok geç olmadan, uzmanlara kulak verin. Akla, bilime kulak verin” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.