Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Ne reform atılımı ama! Yoksa yine mutfakta biri mi var?

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımlanan yazısında, başta AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere iktidar mensuplarının “hukuk ve demokraside reform” söylemlerini ele aldı.

“Erdoğan’ın ‘dünya değişiyor’ demesi sadece Covid değil. Ekonomiyi toparlamanın yolunun ABD ve AB ile yeni bir ilişki zemini bulmaktan geçtiğini nihayet gördü. Ama söz verdiği reformları Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi denilen Erdoğan-Bahçeli icadında yapıp uygulaması mümkün değil; güçlü Meclis, bağımsız yargı ve bağımsız basın gerekiyor.
Dolayısıyla ya Erdoğan reform sözlerini dostlar alışverişte görsün kabilinden söylüyor, bir yandan bildiğini okuyor, yani samimi değil. Ya da reklamlardan aldığımız yaygın deyimle ‘mutfakta biri var’ ve ortalığı karıştırıyor. Birkaç yıl öncesine dek mutfakta Fethullahçılar var dediğimizde kötü kişi oluyorduk. Şimdi anlaşılan başkaları var. Şimdi Erdoğan’ı ‘kandırm’ sırası onlarda. İnanıyorsanız eğer”
diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.