Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Macaristan’a 2-0 yenilen Türkiye, UEFA Uluslar B Ligi’nden C Ligi’ne düştü

Türkiye A Milli Futbol Takımı, dün akşam (18 Kasım) UEFA Uluslar B Ligi 3. Grup’ta Budapeşte’de Macaristan ile karşılaştı. Mücadeleyi 2-0 kaybeden milli takım, grubun diğer maçında Sırbistan’ın Rusya’yı 5-0 yenmesiyle grubu dördüncü tamamlayarak bir alt lige düştü. 

İlk yarısı durgun geçen mücadelede, ilk devre gol sesi çıkmadı. 

İkinci yarı, 57. dakikada Nemanja Nikolic‘in pasına hareketlenen Kevin Varga‘nın ceza sahasına girerken çektiği şut yan direkten döndü. Boşta kalan topu uzaklaştırmaya çalışan Ozan Kabak‘ın müdahalesinde topun David Siger‘e çarpmasıyla Macaristan 1-0 öne geçti. 

1-0 geri düştükten sonra gol için yüklenen Türkiye, 73. dakikada skoru eşitlemek için fırsat yakaladı. Deniz Türüç’ün içeri çevirdiği topu boşta kalması sonucu Hakan Çalhanoğlu‘nun gelişine sert vuruşunda, kaleci Denes Dibusz son anda meşin yuvarlağı çeldi. Dönen topa bu kez Yusuf Yazıcı’nın çektiği şutta ise Loic Nego‘dan seken topu Macaristan savunması uzaklaştırdı. 

90+5. dakikada Süper Lig’de Kasımpaşa forması giyen Varga, farkı ikiye çıkaran golüyle skoru tayin etti. Grup liderliği hedefiyle sahaya çıkan Türkiye böylece, UEFA Uluslar B Ligi 3. Grubu’nu sonuncu sırada tamamlayarak alt lig olan C Ligi’ne düştü.  

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.