Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bülent Arınç’tan Demirtaş ve Kavala çıkışı: “Tutukluluk cezaya dönüşmemeli”

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, Habertürk televizyonunda katıldığı bir programda eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve iş insanı Osman Kavala’nın tutuklu olmaları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasını da değerlendiren Arınç, Albayrak’ın istifası olayına müdahil olduğu yönündeki iddiaları yalanladı.

Perşembe akşamı (19 Kasım) Habertürk’te yayınlanan Nedir Ne Değildir programına konuk olan Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. 

4 Kasım 2016’da, eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve partisinden dokuz milletvekiliyle birlikte gözaltına alınan ve o tarihten beri cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş ile ilgili konuşan Arınç, “Demirtaş üç-dört yıldır tutuklu. Tutukluluk cezaya dönüşmemeli. Demirtaş ile bizim bir iki görüşmemiz oldu. Cezaevlerinde isyanlar, açlık grevleri olmuştu. Demirtaş’ı tanımak veya onu yargılamak için onun yazdığı ‘Devran’ isminde kitap var. Ne olur onu alıp okuyun. Belki Demirtaş hakkındaki fikriniz değişmeyecek ama Kürtler’in neler yaşadığını anlayacaksınız, Kürtler konusunda fikriniz değişebilir” dedi.

Sivil toplum çalışmalarıyla bilinen ve 1 Kasım 2017 tarihinden bu yana Silivri Cezaevi’nde bulunan iş insanı Osman Kavala hakkında da konuşan Arınç, Kavala’nın cezaevinde olmasını eleştirerek “Ben (Kavala hakkındaki) iddianameyi okudum. Okuduğumda ‘Çocuk bile yazmaz bunu’ dedim, cüppe bile giyesim gelmişti. Ey hâkim ve savcılar, Osman Kavala’nın hâlâ tutuklu kalmasına hayret ediyorum, tahliye edilmesi lazım” diye konuştu.

Arınç, eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifasına yönelik de konuştu. Albayrak’ın istifa sürecine dahil olduğu yönündeki iddiaları yalanlayan Arınç, şunları söyledi: “İki iddia da külliyen yalandır. Birincisi ben Albayrak’ın görevini bırakmasına dahil olmadım. ‘Gitmezse 30-40 AK Parti Milletvekili görevinden ayrılır’ demedim. İkincisi Yüksek İstişare Kurulu’nda isim zikretmedik.”  

Lütfi Elvan’ın yeni Hazine ve Maliye Bakanı, Naci Ağbal’ın ise yeni Merkez Bankası Başkanı olarak atanmalarını da değerlendiren Arınç “Ekonomide sıkıntı yok diyemem ama bu bir krize dönüşmemiştir. Bu da bizim avantajımızadır. Naci Ağbal ve Lütfi Elvan’ı da iyi tanırım. Çok faydalı olacaklarını düşünüyorum” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.