Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Demokratik Toplum Kongresi’ne yönelik operasyonda çoğu avukat 72 kişi gözaltına alındı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ile ilgili yürütülen soruşturmada haklarında gözaltı kararı verilen 101 kişiden 72’sinin gözaltına alındığı belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında Diyarbakır Barosu üyesi yaklaşık 20 avukat ve Türk Tabipleri Birliği (TTB) Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp de bulunuyor. 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından DTK ile ilgili başlatılan soruşturma kapsamında, 101 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Diyarbakır, İzmir, İstanbul ve Adıyaman‘da haklarında gözaltı kararı verilen kişilerin evlerine sabah saatlerinde düzenlenen operasyonlarda, şu ana kadar büyük çoğunluğu avukat olan 72 kişi gözaltına alındı. Haklarında gözaltı kararı verilenlerden bazılarının DTK’ye ait bazı belgelerde isimlerinin geçtiği belirtildi.

Dr. Şeyhmus Gökalp

Gözaltına alınanların 24’ünün avukat olduğu ve bunlardan yaklaşık 20’sinin Diyarbakır Barosu’na kayıtlı oldukları öğrenilirken TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp’in de aynı soruşturmada sabah saatlerinde evinden gözaltına alındığı öğrenildi.

Haklarında gözaltı kararı verilen ve hâlâ gözaltına alınamayan 25 kişinin yakalanması için çalışmalar sürerken, dört kişinin ise koronavirüs testinin pozitif çıkması nedeniyle gözaltı işlemi uygulanmadığı öğrenildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Diyarbakır Barosu, “Gözaltı ve tutuklama tehditleri ile Diyarbakır Barosu hiçbir zaman boyun eğmedi ve eğmeyecektir” dedi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.