Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

FIDE Satranç Olimpiyatları bu yıl, tüm engelli kategorilerinden sporcuların katılımına açık ve çevrimiçi yapılacak: “Satranç yaş, cinsiyet, ülke ve dil bariyerlerini aşıyor”

Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) 2020 yazında Rusya’da yapmayı planladığı Satranç Olimpiyatları’nı, koronavirüs salgını nedeniyle ertelemişti. FIDE bu yıl 20 Kasım – 3 Aralık günleri arasında ilk defa tüm engelli kategorilerinden sporcuların katılımına açık Satranç Olimpiyatları’nı çevrimiçi düzenleyecek. 61 takımın katılacağı olimpiyatlarda Türkiye’den de dört takım yer alacak.

Satranç Olimpiyatları bu yıl, “Tornelo” programı aracılığıyla 20 Kasım- 3 Aralık günleri arasında çevrimiçi yapılacak. Turnuva ilk defa fiziksel, işitsel ve görme engelli sporcuların da katılımına açık gerçekleşecek.

Satrancın yaş, cinsiyet, ülke ve dil bariyerlerini aştığını söyleyen FIDE Engelliler Komisyonu Üyesi Seçkin Serpil, “Satranç yaş, cinsiyet, ülke ve dil bariyerlerini aşıyor. Salgın sürecinde fiziksel olarak bir araya gelmenin imkânsızlığında çevrimiçi olarak bir araya geliyoruz. Farklı engelli gruplarından kişilerin yer almasının yanı sıra, her takımda kadın sporcu zorunluluğu bulunuyor, bu da genel olarak fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırma adına önemli bir kural” dedi.

Olimpiyatlarda 45 farklı ülkeden 61 takım yer alıyor. Türkiye’den dört takımın yarıştacağı turnuva, 21 Kasım Cumartesi günü saat 17.00’de başlayacak. Türkiye, dört takımla turnuvaya en çok katılım gösteren ülke konumunda.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.