Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İstanbul Beşiktaş’ta sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle kepenk indiren kafe ve restoran işletmecileri sitem ediyor: “Herkesin morali bozuk, saçma bir yasak, işe de yaramayacak”

Haber: Fazıl Alp Akiş & Ufuk Çeri

İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge kapsamında Türkiye’de sokağa çıkma kısıtlamaları bugün (20 Kasım) başladı. Bu doğrultuda restoran ve kafe gibi yeme-içme hizmeti veren işletmeler, 10.00 ile 20.00 saatleri arasında sadece paket servis hizmeti verebilecek. Cuma günleri dolup taşan İstanbul Beşiktaş sokakları yasakların devreye girmesiyle bomboş kaldı, esnaf kepenk indirdi.

Ufuk Çeri ve Fazıl Alp Akiş, Beşiktaş’ta esnaf ile konuştu, yeni kısıtlamalar hakkındaki görüşlerini sordu. Restoran, kafe ve bar işletmecileri “En önemlisi sağlık. İşlerin düzeleceğini bilsek beş sene de kapalı kalalım” dedi. Getirilen tedbirlerin salgını kontrol etmek konusunda başarılı olmayacağını düşünen esnaf, çalışanların mağdur olmasından yakındı.

Bir bar sahibi, “Bizim sektördeki insanlar hakkında aşırı derecede üzülüyorum. Çalışanlar aç kalacak, bu başka bir şeye benzemez. Çözüm bu değil, inşallah yanılıyorumdur” diye konuştu.

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması ilk olarak 21 Kasım Cumartesi günü saat 22.00’den 22 Kasım Pazar günü saat 10.00’a kadar, 22 Kasım Pazar günü ise saat 20.00’den 23 Kasım Pazartesi günü saat 05.00’e kadar uygulanacak. 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.