Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliğinden istifa etti

Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden istifa etti. Arınç’ın Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ın tahliye edilmesi gerektiğine dair açıklamalarına Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Reform gündemi bahane edilerek yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz” diyerek sert tepki göstermişti. 

Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, katıldığı bir televizyon programında “Osman Kavala’nın tutuklu kalmasına hayret ediyorum, Demirtaş tahliye edilebilir” diyerek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın reform açıklamalarına destek vermişti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan ise Arınç’ın açıklamalarının ardından sert tepki gösterip “Reform gündemimize yaptığımız vurgular bahane edilerek yeni fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz. Son günlerde bizimle asla ilgisi olmayan kimi bireysel açıklamalar ile reform gündemimize yaptığımız vurgular bahane edilerek yeni bir fitne ateşi yakılmaya çalışıldığını görüyoruz. Geçmişte birlikte çalışmış olsak bile hiç kimsenin şahsi açıklamaları hükümetimizle, partimizle ilişkili hale getirilemez. Bizim nerede durduğumuz bellidir, istikametinde değişiklik yoktur. Teröre bulaşmış, terörle el ele kol kola yürüyenler bizim temasta olduğumuz kişiler olamaz. Şu anda yargının tasarrufu altında olanlar, yüzlerce, binlerce insanımızın, Yasin Börüler’in ölümüne neden olanlar hiçbir zaman Tayyip Erdoğan tarafından, dava arkadaşları tarafından asla ve asla savunulmaz” diye konuşmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerinin ardından Arınç, Posta gazetesi yazarı Murat Çelik’e dün (23 Kasım) yaptığı açıklamada “Konuşma beni çok rencide etti. Sayın Cumhurbaşkanı çok ağır bir konuşma yaptı. İstifa ettiğim yönünde bazı söylentiler çıkmış ama şu an için bu doğru değil. Kendisiyle görüştükten sonra gereken neyse onu yapacağım” demişti.

Arınç, bugün sosyal medya hesabı üzerinden Cumhurbaşkanlığı YİK üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu. Yaptığı açıklamada, yargıdaki sorunlar üzerinden dile getirdiği fikirlerin, isimlerin gölgesinde kalmasından üzüntü duyduğunu belirten Arınç, “Tartışmalar öylesine yanlış yere götürüldü ki beni Yasin Börü’nün katilleriyle, 15 Temmuz şehitlerimizin katilleri FETÖ ile yan yana gösterme gafletine kadar gitti. Asla bu ithamları kabul etmiyorum ve reddediyorum” dedi.

Programdaki görüşlerini YİK üyesi olarak değil, eski TBMM başkanı olarak dile getirdiğini vurgulayan Arınç, açıklamasında şunları dile getirdi: “Kurul üyeliği görevimden ayrılma talebimi sayın Cumhurbaşkanımıza ilettim ve kendileri de bunu uygun gördüler. Karşılıklı iyi niyet temennileriyle helalleştik ve görevimden ayrıldım. Bu süre zarfında verimli çalışmalar sürdürdüğüm Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Yüksek İstişare Kurulu üyesi arkadaşlarımıza teşekkürü bir borç bilirim. Sayın Cumhurbaşkanımızın ve AK Parti’nin ülke yararına yapacağı her türlü çalışmayı, milletin faydasına olacak her türlü reformu destekleyeceğimin bilinmesini isterim.”

Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı da Twitter’dan bir paylaşım yaptı. Paylaşımda, “Sayın Bülent Arınç, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyeliği görevinden ayrılmayı talep etmiş, Sayın Arınç’ın talebi Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından kabul edilmiştir” denildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.