Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Demokratik Toplum Kongresi soruşturmasında beş kişi tutuklandı, 70 kişi serbest bırakıldı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın Demokratik Toplum Kongresi (DTK) ile ilgili yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında 21 avukat ile iki doktorun bulunduğu 75 kişiden beşi tutuklandı, 70’i adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Türk Tabipleri Birliği Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp hakkında, Diyarbakır Belediye Başkanlığı görevinden alınan ve tutuklanan Dr. Adnan Selçuk Mızraklı’nın davasında da ifade veren itirafçı H.B.A.’nın ifadesi üzerine tutuklama kararı alındığı öğrenildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın DTK ile ilgili soruşturması kapsamında cuma (20 Kasım) günü gözaltına alınan ve aralarında 21 avukat ve iki doktorun bulunduğu 75 kişinin emniyet ve adliyedeki işlemleri, dün akşam (23 Kasım) saatlerinde tamamlandı. Gözaltına alındıkları gün mahkemeye çıkarılan 21 avukat serbest bırakıldı. 75 kişiden beşi “silahlı terör örgütü üyesi olma” suçlaması ile tutuklandı. 70 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. TTB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Dr. Şeyhmus Gökalp de tutuklanan beş kişinin arasında yer aldı.

Soruşturmanın, daha önce DTK’ye yapılan aramalarda ele geçen belge ve dijital dökümlerde isimleri geçen kişilere yönelik yapıldığı açıklanmıştı. Ayrıca, soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen çok sayıda kişinin yurtdışında olduğu belirtilmişti.

Mızraklı davasındaki itirafçı Dr. Gökalp ile ilgili de ifade vermiş

DTK soruşturması kapsamında tutuklananlar arasında bulunan Dr. Şeyhmus Gökalp’in tutuklanmasına bir itirafçının ifadelerinin neden olduğu öğrenildi. Daha önce Diyarbakır Belediye Başkanlığı görevinden alınıp yerine kayyum atanan ve tutuklanan Selçuk Mızraklı davasında ifade veren itirafçı H.B.A.’nın, Dr. Gökalp hakkında da ifade verdiği belirtildi. Mızraklı’nın dokuz yıl hapis cezası almasına yol açan itirafçı H.B.A., ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılandığı davada tahliye edilmişti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.