Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Murat Yetkin yazdı: Mesele sadece Arınç değil ki Erdoğan vesayet altında

Gazeteci Murat Yetkin, YetkinReport‘ta yayımladığı yazısında, siyasette yaşanan son gelişmelerin, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin vesayeti altında olduğunu gösterdiğini savundu.

“Erdoğan’ın sözünü ettiği yargı reformunun taslağı bir ölçü olacak. Reform yine hâkim ve savcıların özlük hakları filan olacaksa, yıllarca tutuklu devam eden yargılamalar, her muhalif sesin Avrasya otokrasilerinde olduğu gibi terörist, ya da casus diye suçlanması devam edecekse, ekonomide ciddi reform ihtimalini de unutun AB ile yumuşamayı da.
İşte o nedenle Erdoğan’ın işi zor. Çünkü -sadece MHP’yi suçlamayalım- iktidar paydaşları, artık belediye kaynaklarını kullanamayan çıkar grupları dahil, reform filan istemiyor. Çarklar eskisi gibi dönmeye devam etsin istiyor. İşte bu yüzden mesele sadece Arınç değil”
diyen Murat Yetkin‘in yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.