Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyanın en iyi futbolcularından Diego Maradona 60 yaşında hayatını kaybetti

Dünyanın en iyi futbolcularından biri olarak kabul edilen Diego Maradona, 60 yaşında geçirdiği kalp krizi sonucunda hayatını kaybetti. Efsanevi futbolcu bir ay önce ciddi bir ameliyat geçirmiş, beyninden pıhtı alınmıştı.

Arjantin Futbol Federasyonu, Maradona’nın ölüm haberini, attığı tweet ile duyurdu. 

Maradona kimdir? 

Maradona, Arjantin Milli Takımı’nın yanı sıra, Napoli ve Boca Juniors’un da efsanesiydi. Yıldız isim Barcelona’da 1982-84 tarihleri arasında forma giyerken bir şampiyonluk yaşadı. İtalya’nın Napoli takımına transfer olan Maradona, Napoli’de 1986-87 ve 1989-90 senelerinde İtalya Ligi şampiyonluğu yaşarken 1988-89 sezonunda ise Napoli ile birlikte UEFA Kupası’nı kazandı. Maradona, Arjantin Milli Takımı ile Meksika’da 1986 Dünya Kupası’nı da kaldırmıştı. Turnuvada İngiltere’ye attığı iki gol futbolseverler tarafından hâlâ unutulmayan Maradona, bu gollerden birini eliyle atmış, gol geçerli sayılınca da maç sonunda “O benim değil, Tanrı’nın eliydi” demişti.

Maradona Arjantin’de 1979, 1980, 1981 ve 1986’da “yılın oyuncusu” seçildi.

Kokain ve doping tartışmaları

Brezilya’da düzenlenen 1994 Dünya Kupası’nda Diego Maradona, doping kullandığı ortaya çıkınca futboldan 18 aylığına men edilmiş ve yasağı bittikten sonra Boca Juniors’a geri dönmüştü. Uzun süreli kokain bağımlığının sonrasında Maradona henüz futbolu bırakmasa da meşin yuvarlak Maradona’yı bırakmış gibiydi. Maradona, futbol hayatını çıkmaza sürükleyen kokain alışkanlığından kurtulamayınca, Boca Juniors formasını terlettiği iki sezonunun ardından, 1997 yılında, 37 yaşındayken aktif futbol kariyerini sonlandırdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.