Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

YouTube, Donald Trump’ın en sevdiği YouTube kanallarından biri olan OAN’ı, koronavirüs hakkında yanlış bilgi verdiği için kısıtladı

YouTube, önceki gün (23 Kasım) yaptığı açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump’ın en sevdiği kanallardan biri olarak bilinen One America News Network’ü (OAN), koronavirüs tedavisiyle ilgili yanlış bilgi veren bir video yayınladığı için kısıtladı. Youtube sözcüsü, OAN’ın çevrimiçi yayınlanan içeriklerden para kazanmasının da geçici olarak durdurulduğunu söyledi. 

Google çatısı altındaki YouTube, OAN’ın bir hafta sürecek kısıtlama boyunca kapatılmayacağını ancak yeni içerik eklenmesinin engellendiğini duyurdu. Youtube sözcüsü Ivy Choi, OAN’in içeriklerinden para kazanmasının da geçici olarak durdurulduğunu açıkladı. 

Choi, “Dikkatli bir incelemeden sonra, OAN’ın koronavirüs ile ilgili yanlış bilgiler vererek politikamızı ihlal ettiğini tespit ettik. Bu yüzden kanala bir haftalık ihtar verdik” dedi. 

OAN ayrıca, ABD’de yapılan 3 Kasım başkanlık seçimleri sonrasında Joe Biden‘ın zaferini tanımayı reddetmiş ve seçimlerde hile yapıldığını iddia etmişti.

YouTube’un politikasına göre, OAN yayınladığı videolardan tekrar para kazanmak istiyorsa, Youtube’u ikna etmek zorunda. Sözcü Choi, salgının başından bugüne kadar yanlış ve zararlı bilgilerin yayılmasını önlemek için çok çalıştıklarını söyledi. Youtube, şubattan bu yana, koronavirüs salgınıyla ilgili yanlış ve zararlı bilgi veren 200 bin videonun kaldırıldığını açıkladı. Salgın nedeniyle izlenme sayıları artan YouTube, güvenilir bilgi veren kanalların ise tanıtımını yapıyor.

YouTube’un, Cumhuriyetçiler’e yakınlığıyla bilinen Fox News gibi büyük kanallara da sansür uygulamasına sinirlenen binlerce Trump destekçisi, OAN ve Newsmax gibi daha küçük sağcı kanalları izlemeye başlamıştı. Trump ise 16 Kasım’da attığı bir tweet ile destekçilerini OAN’ı izlemeye davet etmişti.

Kaynak: Yahoo News

Derleyen: Meryem Zelal Direkçi

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.