Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İngiltere, dijital pazarlama alanında aralarında Facebook ve Google’ın da olduğu büyük şirketlerin gücünü sınırlamaya hazırlanıyor

İngiltere, daha küçük firmalar ve girişimler için eşit pazar alanı sağlamak amacıyla Google ve Facebook gibi büyük teknoloji platformlarının pazarlama alanındaki gücünü sınırlamak için yeni bir düzenlemeye gidiyor. 

İngiltere Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA), büyük teknoloji şirketlerinin küçük şirketleri pazar dışına itmesini önlemeyi hedefliyor. The Guardian’da yer alan habere göre CMA, “pazarda kabul edilebilir davranış standartlarını” belirleyecek bir düzenleme oluşturması ve bu düzenlemeyi uygulaması için Dijital Piyasalar Birimi (DMU) adı verilecek bir alt birim görevlendirmeyi planlıyor.

Büyük teknoloji şirketlerinin ekonomiye katkısını kabul eden İngiltere Ticaret, Enerji ve Endüstriyel Strateji Bakanı Alok Sharma, bu şirketlerin günlük yaşamda olan rolünün kabul edilmesi gerektiğini belirterek “Bu şirketler sevdiklerimizle iletişim halinde olmamızdan, yaratıcı içeriklere ve en son haberlere erişim anlamına kadar hayatımızda büyük rol oynuyor. Ancak şu anda birkaç büyük teknoloji şirketinin hâkimiyeti, daha az yeniliğe, daha yüksek reklam fiyatlarına ve tüketiciler için daha az seçeceğin olmasına sebep oluyor” dedi.

 İngiltere Ticaret, Enerji ve Endüstriyel Strateji Bakanı Alok Sharma

CMA tarafından oluşturulacak düzenlemenin küçük şirketler ve girişimler için faydalı olacağını söyleyen Sharma “Dijital pazarlar için yeni ve rekabet yanlısı planımız, tüketicilerin seçim yapma şansına sahip olmasını sağlayacak. Bu da daha küçük şirketlerin dijital pazarlama alanında korunacağı anlamına geliyor” diye konuştu.

CMA Genel Müdürü Andrea Coscelli ise düzenlemenin kritik olduğunu belirterek “Bu düzenleme yoluyla Facebook ve Google gibi teknoloji devlerinin pazar gücüyle mücadele edebilir olmasını ve işletmelerin, tüketicilerin korunmasını sağlayabiliriz. Yakında hükümete, bu yeni düzenlemenin nasıl çalışması gerektiği konusunda tavsiyelerde bulunacağız ve Dijital Piyasalar Birimi kurulumunu desteklemeye hazır olacağız” dedi.

Derleyen: Sahra Atila

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.