Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Siverek Belediyesi’nde silahlı saldırı ile başlayan istifa sürecinde ilginç gelişme: Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın istifasını geri çekmek istedi ancak bu talebi işleme konulmadı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, hukuk danışmanının silahlı saldırıya uğramasının ardından sağlık sorunlarını gerekçe göstererek görevinden istifa eden AKP’li Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın, valiliğe verdiği istifa dilekçesini geri çekmek istedi ancak bu talebi kabul edilmedi. AKP’li milletvekili ve belediye meclis üyelerinin yeni başkanın belirleneceği seçimle llgili bugün (30 Kasım) Şanlıurfa’da bir toplantı yapacağı öğrenildi. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ise yeni başkanın, meclis tarafından 3 Aralık Perşembe günü seçileceğini söyledi.

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, AKP’li Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın’ın istifa etmesine neden olan süreç, 23 Kasım Pazartesi günü belediye binasında yaşanan silahlı saldırı ile başladı. Medyascope muhabirinin edindiği bilgiye göre, AKP’li belediye meclis üyesi İ.Ö. ve oğlu, belediye başkanının hukuk danışmanı avukat Selçuk Yıldızoğulları ile bir konu üzerine tartıştı. Tartışmanın sürmesi üzerine meclis üyesinin oğlu tabanca ile Yıldızoğulları’na dört el ateş etti. Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın’ın olmadığı sırada yaşanan bu olayda, hukuk müşaviri bacağından bir mermi ile yaralandı.

“Başkan istifa dilekçesini geri çekmek istedi, kabul edilmedi”

Meclis üyesi ve oğlu olaydan sonra kayıplara karışırken Siverek Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın, çarşamba günü (25 Kasım) sağlık sorunlarını gerekçe göstererek Şanlıurfa Valiliği’ne istifa dilekçesi verdi. Belediye binasındaki silahlı saldırı ile ilgili resmi makamlardan hiçbir açıklama yapılmazken Aydın’ın, istifa kararının kamuoyuna yansımasının ardından dilekçesinin işleme konulmaması için 28 Kasım’da Şanlıurfa Valiliği’ne itiraz dilekçesi verdiği öğrenildi. Ancak Aydın’ın istifa dilekçesi aynı gün kabul edildiği için yaptığı itiraz ve geri çekme talebi işleme konulmadı.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin cumartesi günü (28 Kasım), belediye başkanının sağlık sorunlarını gerekçe göstererek istifa ettiğini şöyle açıklamıştı: “Konuyla ilgili İçişleri Bakanlığımız’ın da bilgileri var. Bundan sonraki süreçte belediye başkanı istifasını verdiği için birinci başkan vekili süreç tamamlanıncaya kadar vekaleten belediye başkanlığına bakacak. Bugün itibarıyla biz belediye meclisini, valilik olarak 5393 sayılı Belediye Kanunu’na göre 10 gün içerisinde toplantıya davet edeceğiz. Bir aksilik olmazsa perşembe günü (3 Aralık) meclis toplanmış olacak ve meclis kendi içinde Belediye Kanunu’nun seçim usulünü işletmesi suretiyle belediye başkanı seçimi gerçekleştirecektir.”

Siverek Belediyesi’nde silahlı saldırıyla başlayan ve istifa süreciyle devam eden olay ile ilgili bugün Şanlıurfa’da, AKP’li milletvekilleri, il başkanı ve belediye meclis üyelerinin katılımıyla bir toplantı yapılacağı ve toplantıda yeni başkanın kim olacağının karara bağlanacağı öğrenildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.