Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD başkanlık seçiminin “Twitter faturası”: Takipçileri Trump’ı hızla terk ediyor, Biden’a iki haftada bir milyondan fazla yeni takipçi geldi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) başkanlık seçimlerini kaybeden Donald Trump’ın Twitter‘daki takipçi sayısı her geçen gün azalıyor. Trump, 17 Kasım’dan bu yana 133 bin 902 takipçisini kaybetti. Trump’ı yenerek 46. başkan olan Joe Biden ise bu süreçte takipçi sayısını 1 milyon 156 bin 61 kişi artırdı. 1 Aralık itibarıyla yeni ABD Başkanı Joe Biden 20 milyon 200 bin takipçiye ulaşırken Trump’ın takipçi sayısı 88 milyon 800 bine geriledi.

Trump’ın söylemlerini analiz eden Factbase, mevcut ABD başkanının popülaritesinin günden güne azaldığını belirledi. Ayrıca, CNN sunucusu ve medya muhabiri Brian Stelter, “Twitter en önemli ölçüt değildir ancak 2015’ten bu yana Trump, ilk defa sürekli olarak takipçi kaybediyor” dedi.

3 Kasım’da yapılan ABD başkanlık seçimlerinde yüzde 47,1 oy olarak seçimi kaybeden Trump, seçim sonuçlarının şaibeli olduğuna ve Biden’ın seçime hile karıştırdığına dair paylaşımlarda bulunmaya devam ediyor. Trump, Twitter üzerinden yayınladığı mesajında bir mitingindeki kalabalık kitleyi paylaşarak “Seçimi hiçbir şekilde kaybetmedik” dedi.

Trump ayrıca, Twitter’ı muhafazakârlara karşı önyargılı olmakla suçladı. Bu süreçte, yüzde 51,1 oy alarak ABD’nin 46. başkanı seçilen Joe Biden ise sağ duyulu yaklaşımı ile vatandaşların gönlünü kazandı.

Biden, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada Trump’ın saldırgan politikalarına karşı, “Sert söylemleri bir kenara bırakarak, ortamı yumuşatmalı ve tekrar birbirimizi dinlemeliyiz. İlerlemek için rakiplerimize düşman gibi davranmaktan vazgeçmeliyiz. Biz düşman değiliz. Biz Amerikalıyız” dedi.

Halen 20 milyon takipçisi olan Biden’ın popülaritesi her geçen gün artıyor. Joe Biden, başkanlık görevini 20 Ocak 2021’de devralacak.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.